Kategoriler
Emlak Haberleri Proje Haberleri

Yuvam Bahçeşehir Evleri başvuru süresinde rekor sayı elde etti

Yuvam Bahçeşehir Evleri projesinde beklenmeyen hareketlilik görüldü. Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen sosyal konut projesi vatandaşların ilgi odağı oldu. Proje kapsamında ilk etabın satışa sunulması için gün sayılırken, 315 konut için yapılacak kuraya 11 gün içinde 12 bin 814 kişi başvuru yaptı.

Yuvam Bahçeşehir Evleri ilgi toplamaya devam ediyor

Başakşehir Belediyesi ve Akar Grup iş birliği ile hayata geçirilen sosyal konut projesi, ‘Yuvam Bahçeşehir Evleri’ adını aldı. Yapılması beklenen kura sonrasında hak sahiplerinin belirleneceği 315 konut için rekor sayıda başvuruda bulunuldu. 14 Ağustos Cuma günü tanıtımı gerçekleştirilen projenin ilk etabından ev sahibi olmak isteyenler, yalnızca 11 günde 12 bin 814 başvuru sayısına neden olmuştur.

Başakşehir Belediyesi güven veriyor

Projenin belediye bünyesi altında gerçekleştirilmesi özellikle vatandaşların başvurma nedenlerinden birisi oldu. Satışa sunulan konutlardan ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar satış ofisine gelerek, projeyi tercih etme sebeplerini Başakşehir Belediyesi olarak gösterdi.

12 bin 814 kişinin başvuruda bulunduğu sosyal konut projesinde vatandaşların tercihleri 3+1 konutlara kaydı. Kapalı mutfak seçenekli dairelere olan ilgi toplam başvuru sayısında 6 bin 685 kişi olarak belirlenmiştir. 4 bin 832 kişinin ise 2+1 kapalı mutfak daireler için tercih yaptığı belirtilirken, geride kalan bin 297 kişi ise 2+1 açık mutfak dairelere yöneldi.

Kura sonrası hak sahipleri belirlenecek

Yuvam Bahçeşehir Evleri’nde oluşan yoğun talep sonrası başvuru süreci 3 gün daha uzatıldı. Belirtilen sürenin dolmasının ardından kura tarihi ve zamanı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Başvuruların henüz değerlendirme aşaması olduğu sürecin bitiminde Başakşehir Belediyesi’nin ve projenin resmi web adresi üzerinden ilgili duyuru yapılacak.

Yüzde 5 peşinat

Projede satışa sunulacak 315 konut, 2+1 ve 3+1 seçenekli olarak vatandaşların tercihlerine bırakıldı. Yüzde 5 peşinat ve uygun taksitli ödeme fırsatlarının bulunduğu projede, satıştaki dairelerin başlangıç fiyatları 250 bin ila 344 bin lira arasında değişmektedir.

Kampanyalara göz atmak için tıklayınız.