Kategoriler
Toki Haberleri

Zeytinburnu Beştelsiz millet bahçesi törenle açıldı

Zeytinburnu Beştelsiz millet bahçesi açılışı Cumhurbaşkanı tarafından açılışı gerçekleştirilmiştir. Millet bahçesi projesi T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ortaklığı tarafından hayata geçirilmiştir. Proje İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Beştelsiz Mahallesi’nde yer almaktadır.

Zeytinburnu Beştelsiz millet bahçesi açıldı

Açılış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 14 Eylül 2022 tarihinde, Cuma günü gerçekleştirilmiştir. Ayrıca millet bahçesi dışında yine Avrupa’nın en büyük buz adası olarak adlandırılan buz pisti açılışı da yapılmıştır. Projenin temelleri 11 Temmuz 2020 tarihinde atılmıştı. Bu alanda yer alan askeri lojmanlar yıkılarak bu alan yaratılmış, daha sonrada millet bahçesi alanı olarak hayata geçirilmiştir.

Millet bahçesi içerisinde çocuk oyun alanları, bisiklet ve yürüyüş yolları, cafe gibi alanlar yer almaktadır. Ayrıca ücretsiz internet, süs havuzları ve etkinlik alanları yer almaktadır. 03 Kasım 2021 tarihinde proje bitirilmiş ve hizmete açılmıştı. Ancak açılışı ise Bahçenin resmi açılışı ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 14 Ekim Cuma günü, saat 14.30’da yapılmıştır.

Zeytinburnu Buz Adası’nın açılışı da yapıldı

Ayrıca Zeytinburnu Buz Adası’nın da açılı yapılmıştır. Buz adası içerisinde 2 adet bin 800 metrekare büyüklüğe sahip olimpik buz pisti yer almaktadır. Tesis aynı zamanda 2 bin 400 kişilik tribün kapasitesine sahiptir. Buz Adası içerisinde buz sporları dışında başka şeylerde bulunmaktadır. Alanda ayrıca Bilim Zeytinburnu faaliyet göstermektedir. Ve 5 ayrı atölye çalışması bu alanda yapılmaktadır.

Proje ile ilgili detaylı bilgi için 444 86 54 numaralı telefonu arayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…