Kategoriler
Ekonomi Gündem

Ziraat Bankası taşıt ve tatil destek kredisi

Ziraat ve diğer kamu bankaları, salgın sürecinde, ekonomiyi canlandırmak için kampanyaya imza attı. Ziraat Bankası, bu kapsamda, taşıt almak veya tatile gitmek isteyenlere özel destek kredisi sunuyor.

Banka, birinci el araçlar için verdiği taşıt kredisinde, aynı zamanda, yerli üretime destek olmayı amaçlıyor.

Ziraat Bankası taşıt kredileri

Banka, motosiklet dâhil olmak üzere sıfır binek ve ticari araçlar için “1. El-Sıfır Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi” sunuyor. “2. El Taşıt Destek Kredisi” de sunan Bankanın hizmetinden bireysel müşterilerin yanı sıra kurumsal müşteriler de faydalanabiliyor.

1. El-Sıfır Yerli Üretime Özel Taşıt Kredisi

Ziraat Bankası, anlaşmalı firmalardan yapılacak taşıt alışverişlerinde kredi desteği veriyor. Faiz oranları yüzde 0,64 ile yüzde 0,69 arasında değişirken bu oran, firmayla yapılan anlaşmaya bağlı olarak değişiyor.

Bankanın verdiği örneğe göre 50 bin lira tutarındaki 36 ay yüzde 0,69 vade oranlı ve yüzde 0,5 kredi tahsis ücreti alınan taşıt kredisinin yıllık maliyet oranı yüzde 10,7983 seviyesinde oluyor.

2. El Taşıt Destek Kredisi

İkinci el araç satın alacaklara, yüzde 0,82 oranlı taşıt kredisi veriliyor. En çok altı ay ödemesiz sunulan bu kredideki vade oranı 60 aya kadar çıkabiliyor. En fazla yedi yaşında olan arabalar için kullanılabilecek kredinin üst limiti ise 150 bin lira.

Ziraat Bankası tarafından verilen bilgilere göre; 50 bin lira tutarındaki 36 ay yüzde 0,82 vadeli ve yüzde 0,5 kredi tahsis ücretli ikinci el taşıt kredisinin yıllık maliyet oranı yüzde 12,8768 seviyesinde bulunuyor.

Tatil Destek Kredi Paketi

Ziraat Bankası, tatile gitmek isteyenlere 10 bin liraya kadar 36 ay vadeli kredi sağlıyor. İlk iki ayın taksiti, Banka ve seyahat firması tarafından karşılanırken vade ödemeleri, dokuzuncu aydan itibaren başlıyor. 

Kredinin aylık faiz oranı yüzde 0,67 oranına denk gelirken kredi, anlaşmalı seyahat acenteleri için kullanılabiliyor. Anlaşmalı firmalar ise Bankanın internet sitesinde duyurulacak.

Bankanın verdiği örneğe göre, 10 bin lira tutarındaki ve 36 ay vadeli kredinin taksit tutarı 421 lirayken yıllık maliyet oranı yüzde 10,4816 seviyesinde.

Kaynak: Taşınmaz Haber

Ziraat Bankasının konut ve sosyal destek kredileriyle ilgili bilgi almak için burayı tıklayabilirsiniz.