Kategoriler
Gündem

1000 TL yardım başvurusu sorgulama

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Ekonomik İstikrar Paketi kapsamında ödenmedi planlanan 1.000 TL tutarındaki yardım için sorgulama nasıl yapılıyor? 1.000 TL yardım parası için başvuruları nereye ve nasıl yapılacak? 1000 TL yardım başvurusu sorgulama nasıl yapılıyor?

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüs salgını nedeni ile bir çok kişi maddi anlamda zor günler yaşamaya başladı. Türkiye’de bu konuda bir paket açıklayarak zor durumda olan vatandaşlar için yardım yapılması konusunda bir adım attı. Ekonomik İstikrar Paketi kapsamında düşük gelirli vatandaşlara 1.000 TL tutarında bir yardım yapılması kararlaştırıldı. Vatandaşlarda bu paketin açıklanması ile bu yardımdan yararlanabilecekmiyiz diye araştırmaya başladı. 

2. Faz yardım ödemleri yapılamaya başlanacak

İstikrar paket kapsamında düşük gelirli vatandaşlara 3 farklı etapta ödeme yapılacağı açıklandı. Bu ödeme etaplarından ilki olan 1. faz ödemelerin yapılmasına başlandığı bildirildi. Konu ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada “Ekonomik İstikrar Paketi kapsamında 2 milyon 300 bin haneye yapılacak 1000’er TL nakdi destek ödemesi bugün başladı.”dedi.

Bakan Selçuk, 2. faz 1.000 TL tutarındaki ödemenin de yapılacağı konusunda müjde verdi. Bakan Selçuk; “Belirlediğimiz kriterler doğrultusunda 2,1 milyon haneye 1000 TL tutarındaki desteğimizi ilettik. Haftaya ise sosyal yardımlaşma dayanışma vakıflarımız aracılığıyla belirlediğimiz 2,3 milyon haneye yardımları ulaştırabileceğiz. Bu süreçte toplamda 4,5 milyon haneye ulaşmış olacağız.” dedi.

2. faz ödemeleri başvuruları nasıl yapılacak?

Peki 2. faz 1.000 TL tutarındaki yardım için başvurular nereye yapılacak? 2. faz 1000 TL yardım başvurusu sorgulama nasıl yapılacak? 2. fazda dağıtılacak olan 1.000 TL tutarındaki yardım için E-Devlet üzerinden başvuru yapılmayacak. Bakanlık tarafından önceden belirlenen düşük gelirli vatandaşlara 1.000 TL tutarındaki yardımlar PTT çalışanları tarafından ihtiyaç sahibinin konutunda ödeme yapılacak.

3. faz ödemeleri başvuruları nasıl yapılacak?

3. Faz ile ilgili başvurular yine 1. fazda olduğu gibi E-Devlet üzerinden yapılacak. 1000 TL yardım başvurusu sorgulama https://www.turkiye.gov.tr/aile-bakanligi-sosyal-yardim-bilgileri-sorgulama linki üzerinden yapılabilecek. Konu ile ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada; “3. Faz sosyal yardımdan, daha önce bu yardımdan yararlanmamış haneler yararlanacak ve söz konusu başvurular E-Devlet üzerinden yapılacak. Corona virüs tedbirlerinden olumsuz etkilenmiş, ihtiyaç sahibi tüm kesimlere el uzatacağız” dedi.