Kategoriler
Ekonomi Gündem

18 Eylül altın fiyatları ne kadar?

Dolardaki değer kaybıyla paralel olarak aşağı yönlü hareket eden Gram altın, 18 Eylül’e de düşüşle başladı.

Bugüne aşağı yönlü hareketle başlayan gram altın, saat 10.50 itibarıyla yüzde 0,1 değer kaybıyla 274,9 liraya düştü. Altının gram cinsindeki değeri 17 Eylül’ü yüzde 0,3 oranındaki azalışla 275,2 liradan tamamladı.

Gram altın, öğle saatlerinde 274,6 lira seviyelerinde aşağı yönlü hareketle işlem görüyor. Ons altın ise yukarı yönlü hareketini sürdürüyor.

Teknik açıdan ons altında bin 490 dolar seviyesinin destek konumunda olduğunu aktaran analistler, bin 525 doların ise direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

Bugün altın fiyatları ne kadar? 18 Eylül Çarşamba

Cumhuriyet altını ne kadar? Tam altın ne kadar? Ons altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar? Gram altın ne kadar? Bugün saat 13.21 itibariyla altın fiyatları yaklaşık olarak;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı yaklaşık 1.811,62 lira iken satış fiyatı 1.856,78 lira,
  • Tam altının alış fiyatı yaklaşık 1.756,72 lira iken satış fiyatı 1.790,71 lira,
  • Ons altının alış fiyatı yaklaşık 1.502,24 lira iken satış fiyatı 1.502,54 lira,
  • Çeyrek altının alış fiyatı yaklaşık 439,18 lira iken satış fiyatı 448,98 lira,
  • Gram altının ise alış fiyatı yaklaşık 274,49 lira iken satış fiyatı 274,61 lira seviyelerinde bulunuyor.

Piyasalar Arabistan ve ABD’ye odaklandı

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Abdulaziz bin Selman’ın petrol tedarikinin saldırı öncesi seviyelere döndüğünü bildirmesi, jeopolitik risklerde hafif azalmayı sağladığını aktaran analistler Suudi Arabistan’a yönelik gelişmelerin yakından izleneceğini söyledi. Yemen’in Suudi Arabistan’a yönelik hava saldırısında petrol üretiminin yüzde 5’lik kısmı durdurulmuş, petrol fiyatlarıyla beraber döviz kurları ve altın fiyatları da yukarı yönlü harekete geçmişti.

Suudi Arabistan’ın dışında piyasalar bu akşam açıklanacak olan ABD Merkez Bankasının (FED) kararına odaklanacak. FED Para Politikası Kurulunun politika faiz indirim oranını açıkladıktan sonra gözler FED Başkanı Jerome Powell’ın gerçekleştireceği basın toplantısında olacak. FED‘in önümüzdeki dönem para politikasına yönelik yönlendirmesinin de takip edileceği belirtilirken analistler, bugün İngiltere ve avro bölgesindeki enflasyon ile ABD’de konut başlangıçları verilerinin izleneceğini aktardı.

Ayrıca, yarın yapılacak ABD ile Çin arasındaki görüşme de küresel piyasalar açısından önem taşıyor.