Kategoriler
Gündem

29. dönem POMEM sonuçları belli oldu

29. dönem POMEM sonuçları belli olmuştur. Polis Akademisi Başkanlığı, 29. dönem POMEM alımlarına dair başvuru ve sınav sürecini tamamladı ve sonuçlarını açıkladı. Toplamda 13.000 öğrenci alımı gerçekleştirildi ve sözlü sınav süreci tamamlandı. Lisans mezunu erkeklerden 8.160, kadınlardan 2.240, önlisans mezunu erkeklerden 800, kadınlardan 1.800 kişi alındı.

Adaylar, sonuçları Polis Akademisi Başkanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden öğrenebileceklerdir. Sonuçlar, adaylara posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla bildirilmeyecektir. Ayrıca, yedek planlamalara ilişkin sonuçlar da resmi internet sitesinde açıklanacaktır ve yedek olarak planlanan adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır. Bu nedenle, sınav sonucunda yedek olarak belirlenen adayların yapılacak yedek planlamalar ile ilgili olarak resmi internet sitesini takip etmeleri gerekmektedir. Tüm adaylara duyurulur.

POMEM sonuçları sorgulama ekranı

Polis Akademisi Başkanlığı, 29. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) sözlü mülakat sonuçlarını duyurdu ve adaylar sonuçlarını http://pa.edu.tr adresindeki “Polis Akademisi Sınav Sonucu Sorgulama” sekmesi üzerinden e-Devlet şifreleriyle sorgulayabilecekler. 13 bin polis alımının yapılacağı 29. Dönem POMEM sınavlarının sonuçlarına erişmek için Polis Akademisi Başkanlığı’nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. Kurum tarafından yayınlanan açıklamada, “29. Dönem POMEM Giriş Sınavı sonuçları açıklanmıştır. Sonucunuzu öğrenmek için; http://pa.edu.tr” ifadeleri yer almaktadır. Sınava katılan adaylar, e-Devlet şifrelerini kullanarak sonuçlarını sorgulayabilirler.

Başvuru şartları neler?

a) T.C. vatandaşı olmak,

b) Lisans, önlisans mezunu veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) KPSS’de Bakanlıkça belirlenecek taban puan veya üzerinde puan almış olmak, (Lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden (60,00), önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (65,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)

ç) Şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları için POMEM Giriş yönetmeliğinin 8’inci maddesinin (c) bendinde belirlenen puanın en az % 80’ini almış olmak, (Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocuklarından lisans mezunları için 2021 veya 2022 yılları içinde yapılan KPSS lisans puanı P3 puan türünden en az (48,00), önlisans mezunları için 2022 yılı içinde yapılan KPSS önlisans puanı P93 puan türünden (52,00) taban puan veya üzerinde puan almış olmak.)

Diğer gündem haberleri için tıklayınız…