Kategoriler
Kentsel Dönüşüm

300 Bin Sosyal Konut ve Kentsel Dönüşüm projeleri geliyor

Çevre ve şehircilik bakanı olan Murat kurum ülke genelinde yatırım değeri 100 milyar lira olan 300 bin sosyal konut ve Kentsel Dönüşüm konutlarının inşaatı için pandemi süreci dahil hiçbir şekilde durmadan projeleri devam etmektedir. Murat Kurum, Trabzon Ortahisar ilçesinde Çömlekçi kentsel dönüşüm projesinin 1. etabının temeli atma törenini gerçekleştirmiştir. Ayrıca bu törende Trabzonlulara verdikleri sözü yerine getirmenin gururunu yaşadığını belirtmiştir. Şehrin büyük dönüşümü için de önemli adımlar atacaklarını da söylemiştir. Murat Kurum Çömlekçi Mahallesi’nin ilk etabının temeli atarak da kentsel dönüşüm sürecini başlattıklarını anlatmıştır. 90 bin metrekarelik alanda yapacakları çalışma ile Trabzon’un tarihi ve kültürüne yakışacak işler yürütüleceği söylenmiştir.

2022 Yılının İlk Çeyreğinde Projenin ilk Etabı Tamamlanacak

Murat kurum 90 bin metrekarelik alandaki etaplar halinde gerçekleşen projenin kenti büyük bir değer kazandıracağına dikkat çekmiştir. Heyecanlı olduklarını aynı zamanda Millet bahçelerinde Sokak sağlıklaştırma projelerini yaparak Trabzon’un güçlü ve şehir haline getireceklerini belirtmiştir. 120 milyon liralık yatırım değeri ile ilk hesap proje önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde tamamlanması hedeflenmektedir. Ayrıca hak sahibi vatandaşlarının da en kısa sürede konutlarını teslim edeceklerini vurgulamıştır.

Sosyal Konut ve Kentsel Dönüşüm Türkiye’nin Her Tarafında Devam Ediyor

Kentsel dönüşüm ve Sosyal Konutlar adı altında yapılan projeler kapsamında Murat kurum bazı açıklamalarda bulunmuştur. “Bugüne kadar 1,5 milyon konutun dönüşümünü sağlamış olduk. Hep birlikte yaptık, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, vatandaşlarımızla birlikte bu süreci başardık. 81 ilimizde sosyal donatılarıyla beraber, dünyanın hiçbir ülkesinde 20 yılda yapılmayan 1 milyon sosyal konut ürettik. Aynı zamanda toplamda 10 milyon vatandaşımızın bu sağlıklı konutlarda güven içerisinde oturmasını temin ettik. Şimdi ‘Türkiye’nin her yerinde kentsel dönüşüm’ diyoruz. Ayrıca an itibarıyla ülke genelinde yatırım değeri 100 milyar lira olan 300 bin sosyal konut ve kentsel dönüşüm konutumuzun inşası için pandemi süreci dahil hiçbir şekilde durmadan, duraksamadan harıl harıl çalışıyoruz.” Şeklinde açıklamasını devam ettirmiştir.

Bu şekilde sizler sosyal konut ve kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Yeni projelerin ilki nasıl sonuçlanacağı, nasıl vereceği proje hakkında detayları da incelemeniz mümkündür. Aynı zamanda Trabzon’da yapılacak olan bu yeni Kentsel Dönüşüm projesi hakkında da bilgi almak mümkündür.

Daha fazla güncel haberi için tıklayınız…