Kategoriler
Gündem

4 ilde YKS yapılmayacak

KPSS ve YKS’nin ne zaman yapılacağı merakla bekleniyordu. Ve sonunda KPSS ve YKS tarihleri de beli olmuş oldu. Bunların dışında yapılan duyuru ile 4 ilde sınavın yapılmayacağı duyurulmuştur. Alınan bu karar ile Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde YKS yapılmayacaktır. Bu illerdeki nüfuslara kayıtlı olan adaylar istedikleri illeri tercih edip sınava girilebilecek.

2023 yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi ile ilgili ÖSYM’den bir açıklama yapılmıştır. ÖSYM’den yapılan açıklamada; Temel Yeterlilik Testi (TYT), 18 Haziran 2023 tarihinde sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacaktır. Sınava başvurularının ise 8 Mart 2023 tarihi ile 23 Mart 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar başvurularını, 8 Mart 2023 tarihinde saat 12.00’den itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri’ne başvurarak yapabileceklerdir. Ayrıca bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan da yapabilecektir. Sınav ile ilgili ayrıntılı bilgi 2023-YKS Kılavuzu’nda yer almaktadır.

Diğer gündem haberleri için tıklayınız