Kategoriler
Proje Haberleri

42 Maslak yabancı yatırımcıların gözdesi oldu

42 Maslak, sanatla iç içe bir yaşam stili sunmaktadır. Ayrıca ‘Artful Living’ konseptiyle Türkiye’de bir ilk haline gelmiştir. Bunun dışında tasarım ve işlevselliği mimari bir bütünlükle öne çıkartan yabancı yatırımcıların gözdesi haline gelmiştir. Proje Maslak’ta, 322 residence daire, penthouse ve home office’leriyle şehir yaşamına renk katmaktadır. Aynı zamanda yeşil bina sertifikasıyla da dikkatleri üzerine çekmektedir. Hayatımızdaki birçok şeyin tanımının değiştiği ve farkındalıklarımızın arttığı pandemi döneminde yaşam alanlarımızdan taleplerimiz de artmıştır. Doğaya minimum zarar verecek şekilde tasarlanan, düşük karbon salınımına sahip, enerji ve su kullanımında çevreye saygılı, sürdürülebilir yaşam alanları, çoğumuzun isteğidir. Yaşadığımız, çalıştığımız, ürettiğimiz ve dışarıdaki dünyayla iletişim kurduğumuz evlerimizin dönüşebilmesi ve aynı mekânda farklı fonksiyonlara imkân vermesi de artık “yeşil bina” konseptinde inşa edilmesi kadar önemlidir. Bu alandaki değişim ve dönüşüm, tasarım ve işlevselliği mimari bir bütünlükle sunan projeleri öne çıkarmıştır.

 Yabancı Yatırımcılar 42 Maslak Projesine İlgi Gösterdi

42 Maslak, nefes alan konsepte sahip yatay ofisleriyle iş hayatında verimliliği artıran; tam donanımlı ofis hizmeti sağlayan home officeleri ile ev ve iş hayatının konforunu birleştirmiştir. Günlük hayata işlevsellik katan iç mekân çözümleriyle sektörde birkaç adım öne çıkmayı başaran projelerden biri oluştur. Ayrıca mimarisi, ferah meydanları, şehir yaşantısının ihtiyaçlarına cevap veren hizmetleri ve farklı lezzet duraklarıyla Maslak’a değer katmıştır. Özellikle yabancı yatırımcılar büyük bir ilgi göstermiştir. Son 1 yılda satışların %85’ini yabancı yatırımcılar gerçekleştirmiştir. Proje ayrıca yatırım amaçlı sahip olunan dairelerin %100 oranında kiracı bulmuştur. Geçtiğimiz kışa göre konut satışında %100’lük bir artışa imza atmıştır. 1+1 dairelerin yoğun ilgi gördüğü 42 Maslak’ta son daireler de alıcılarını beklemektedir. Ayrıca proje, VIP hizmetle yatırımcıları ve kiracılarını B kule 37. Kat Penthouse’da yer alan satış ofisinde ağırlamaktadır. İlk dakikadan itibaren ayrıcalıklı hissettirmektedir.

Çevre Dostu Proje

42 Maslak, Bay İnşaat’ın en önemli projelerinden olmuştur. Proje bütünlüğüyle “kentsel bir yapı sanatı” unvanına sahiptir. Yapıda, dünyaca ünlü mimari grup Chapman Taylor Spain’in imzası bulunmaktadır. Ayrıca masif kaya zemin üzerine yapılan bina ve çevresindeki bütün birimler, sismik önlemlerle korunaklı hale getirilmiştir. Yapıyı diğer projelerden ayıran unsursa 3 Leed Sertifikasıyla çevre dostu yeşil bina olmasıdır. Proje, alanındaki en önemli ödüller olan Leed Platinium, Leed Gold ve Leed Silver sertifikalarına sahiptir. Yatay ofisleri Leed Platinium Yeşil Bina Sertifikası’na sahip Türkiye’de ilk ticari ofis konumundadır. Projede kaynaklar gereksinim kadar tüketilmektedir. Ayrıca yenilenebilir kaynaklar kullanılarak sürdürülebilir, ekolojik ve çevre dostu kılınmaktadır. Projede, arazinin sağlamlığı, ses ve ısı izolasyonu, düşük enerji tüketimi, malzeme kalitesiyle yüksek performans gösterilmesi de önemli bir role sahiptir.

Maslak projesi, Penthouse daireleriyle dikkatleri üzerine çekmektedir. Bulutların içindeki lüks yaşama yeni üyelerini katmaktadır. Ayrıca proje, özel mimarlarca tasarlanmış yeni 3+1 ve 5+1 penthouseların anahtarlarını teslim etmeye hazırlanmaktadır. Projenin örnek dairesi yoğun ilgi görüyor. Proje, plazaları ve iş merkezleriyle yoğun insan trafiğine sahip olan bölgenin yükselen yeni yaşam projesidir. Ofis saatleri dışında da gündüzden geceye uzanan hareketli bir kültürel doku ve sosyal yaşam da kompleksi popüler hale getirmektedir. Ayrıca “Artful Living” konsepti ise Türkiye’de bir ilk olmuştur. Kompleksin tasarım ve fonksiyonelliği mimari bir bütünlükle öne çıkartması, yabancı yatırımcının yoğun talebinin nedenleri arasındadır.

Türkiye’nin En Kapsamlı Proje Uygulaması: “42 Maslak”

Proje, bölgede alışveriş, sanat, eğlence ve gastronominin merkezi haline gelmiştir. Ayrıca 42 katlı iki kulesinde bulunan tamamı balkonlu 445 adet rezidansıyla konuklarına farklı seçenekler sunmaktadır. Çok amaçlı proje uygulaması “42Maslak” ise yapı bünyesindeki tüm kafe, restoran, sanat galerisi ve alışveriş noktalarına erişebilmektedir. Ayrıca konuklarını etkinliklerden güncel modaya, kampanyalardan farklı avantajlara kadar hemen her şeyden haberdar etmektedir. Proje sakinleri için ayrıca uygulamanın en önemli özelliklerinden biri de Concierge hizmetleridir. Havaalanı transferlerinden araç muayenesine, kuru temizleme hizmetlerinden çiçek siparişine ve otel/uçak/restoran rezervasyonuna dek hayal edilebilecek hizmetleri sakinleri için bir tık uzağında tutmaktadır.

Diğer proje haberleri için tıklayınız…