Koray GYO ipotek işlemi, İstanbul Eyüpsultan Göktürk’te bulunan taşınmazları kapsamaktadır. Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, söz konusu ipoteğin Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden açıklamıştır. Bu işlem, şirketin finansman süreçleri kapsamında gerçekleştirilmiştir. Açıklamaya göre işlem, daha önce duyurulan özel durum bildiriminin devamı niteliğindedir. Ancak bu aşamada ipotek tesis süreci tamamlanmıştır.
Göktürk’teki 6 bağımsız bölüm teminat gösterildi
İpotek, İstanbul İli Eyüpsultan İlçesi Göktürk Mahallesi’nde yer alan taşınmazları kapsamaktadır. Söz konusu taşınmazlar, 218 ada 1 parsel üzerinde bulunmaktadır. Bu parselde yer alan 6 adet bağımsız bölüm, kredi teminatı olarak gösterilmiştir. Ayrıca ipotek, QNB Bank A.Ş. lehine tesis edilmiştir. İşlemler ilgili tapu müdürlüğünde tamamlanmıştır.
Koray GYO ipotek işlemi tutarı 459,1 milyon TL
Şirket tarafından yapılan bilgilendirmede ipotek tutarı 459.100.000 TL olarak belirtilmiştir. Bu tutarın, mevcut kredi yükümlülükleri kapsamında belirlendiği ifade edilmiştir. Aynı zamanda işlemle ilgili değerleme çalışması da yapılmıştır. Taşınmazlara ilişkin değerleme raporu, Ekol Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından hazırlanmıştır.
Finansman yönetimi vurgusu yapıldı
Koray GYO, söz konusu ipoteğin finansal yükümlülüklerin teminatlandırılması amacıyla yapıldığını vurgulamıştır. Şirket, işlemin faaliyetlere olumsuz etkisi bulunmadığını belirtmiştir. Bu tür işlemlerin, gayrimenkul yatırım ortaklıklarında finansal yapı yönetiminin bir parçası olduğu değerlendirilmektedir.
Söz konusu işlemin, şirketin finansman stratejisi kapsamında hayata geçirilmiştir. Göktürk’teki taşınmazlar kredi teminatı olarak kullanılmıştır.
Diğer Şirket Haberleri için tıklayınız…
