Kategoriler
Ekonomi Gündem

Son dakika: Altın fiyatları ne kadar? Barış Pınarı Harekâtı başladı…

Döviz kurlarına paralel olarak ilerleyen altın fiyatları ne kadar oldu? Analistler, Suriye’deki operasyona yönelik gelişmelerin dolar kurunu, dolar kurunun ise altının gram cinsindeki değerini belirleyeceğini söyledi.

Dün 5,83 seviyesinde günü kapatan dolar/TL bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurusundan sonra 5,849 lira seviyelerinde dalgalanıyor. Dolar kurunun yanı sıra yükselişe geçen altının fiyatlarında durum ne?

Gram altın dolar kurundan ve altının ons cinsindeki değerlerine paralel olarak ilerliyor. Ancak dün, onsun düşüşüne rağmen dolar kurundaki artış gramın değerini kendisine paralel olarak yukarı yönlü sürükledi. Altının gram cinsindeki değeri dünkü kapanışa göre yüzde 23 değer artışıyla 9 Ekim’e başladı.

Sabah saatlerinde 282,9 lira seviyelerinde izleyen gram altın, Barış Pınarı Harekâtı’nın açıklanmasından yaklaşık 1 saat sonra 283,49 lira seviyelerine yükseldi. Gelişmeler takip ediliyor.

Altının ons cinsindeki değeri ise sabah saatlerinde bin 505 dolar seviyesindeyken bin 507 seviyelerine yükseldi.

Suriye’deki gelişmeler yakından takip edilirken bugün yurt içinde TÜİK’in açıklayacağı finansal yatırım araçlarının eylül ayı reel getiri oranları piyasalar tarafından seyredilecek.

Altın fiyatları ne kadar? 3 Ekim Perşembe

Cumhuriyet altını ne kadar? Tam altın ne kadar? Ons altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar? Gram altın ne kadar? Bugün saat 17.26 itibariyle altın fiyatları yaklaşık olarak şöyle;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı yaklaşık 1.874,33 lira iken satış fiyatı 1.920,94 lira,
  • Tam altının alış fiyatı yaklaşık 1.817,66 lira iken satış fiyatı 1.852,65 lira,
  • Ons altının alış fiyatı yaklaşık 1.508,07 lira iken satış fiyatı 1.508,28 lira,
  • Çeyrek altının alış fiyatı yaklaşık 454,44 lira iken satış fiyatı 464,64 lira,
  • Gram altının ise alış fiyatı yaklaşık 284,07 lira iken satış fiyatı 284,19 lira seviyelerinde bulunuyor.

Altının ons cinsi, aşağı yönlü seyredebilir

ABD ile Çin arasındaki ticari gerginlikler piyasalardaki resesyon endişelerini artırıyordu. ABD ile Çin arasındaki görüşmelerin yapılacağının duyurusu ise piyasaları bir nebze de olsa rahatlattı. ABD ile Çin yetkililerinin yarın bir araya gelmesi beklenirken analistler, ticaret görüşmelerinin altın fiyatlarında etkili olabileceğini söyleyerek bu görüşmelerden olumlu bir sonuç çıkması durumunda ise ons altın fiyatında aşağı yönlü hareketin görülebileceğini belirtti.