Kategoriler
Ekonomi Gündem

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan: İlaçların yarısı sahte

İstanbul Sanayi Odası (İSO), geleneksel hâle getirdiği ziyaretlerini, bu yıl Gaziantep ve Şanlıurfa’da gerçekleştirdi. Şanlıurfa’nın Türkiye’deki tarım sektöründe önemli bir payı olduğuna dikkat çeken İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Şanlıurfa’daki iş insanlarından edindiği bilgilere göre tarımda kullanılan ilaçların yarısının sahte olduğunu söyleyerek bu durumun hem çiftçiye hem ülkeye zarar verdiğini ifade etti.

Denetim eksikliği var

Cumhuriyet gazetesinden Şehriban Kıraç’ın haberine göre; Bahçıvan, “Urfa pamuğunun koyulduğu çuvaldan karışan jüt, ‘Kalite bozukluğu var’ bahanesiyle ürünün fiyatında da talebinde de düşüşe neden oluyor. Jüt nedeniyle pamuk üzerinde oluşan lekeyi ve sahte tarım ilaçları sorununu el birliğiyle ortadan kaldırmalıyız.” ifadelerini kullandı.

Denetim eksikliğinin sahte ilaç kullanımına yol açtığını söyleyen Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Meclis üyesi Maruf Karadağ, pamuk başta olmak üzere birçok ürünün sahte ilaç kullanımı sebebiyle tehlike altında olduğunu kaydetti.

“İç piyasa durdu”

Şanlıurfa’daki iş insanlarının, yatırım ve iş konularından çok sınırdaki çatışmalara odaklandığını aktaran ŞUTSO Meclis üyesi Hamza Tavas ise “İç piyasa zaten durdu. Elektrik trafoları üretiyoruz. 7 yıl önce yüzde 40’ını iç piyasaya satıyordum. Şimdi iç piyasa kilitlenmiş. Temel beklentimiz kalıcı barışın sağlanması, ki bu olursa insanlar evlerine aş götürür, huzurlu olur.” diye konuştu.

Yalnızca batıyı düşünmemeliyiz

Ekonomik başarı sağlanmadan toplumsal huzurun sağlanamayacağını söyleyen İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “Bizim sadece Ankara’yı, İstanbul’u, Bodrum’u değil Şanlıurfa’yı, Diyarbakır’ı da birlikte düşünmemiz lazım. Burası huzurluysa İstanbul da rahat uyuyor.” diye konuştu.

Suriye’ye yönelik düzenlenen Barış Pınarı Harekâtı’ndaki güvenli bölge konusunda uzlaşma sağlanmasını sevindirici olarak nitelendiren Bahçıvan, “Bir Mehmetçiğimizin ya da vatandaşımızın saçının teline dahi zarar gelmesini istemeyiz. Uzlaşma sağlanması, akan kanın durması moral açısından çok önemli. ABD tarafından yaptırımların askıya alınmış olması da ekonomi anlamında sevindirici. Barış her zaman güzeldir.” ifadelerini kullandı.