Kategoriler
Spor

Fenerbahçe Dinamo Kiev maçına Ivan Bebek atandı

UEFA skandal bir karara imza attı. Ivan Bebek, Dinamo Kiev Fenerbahçe futbol müsabakasına atandı. Fenerbahçe spor kulübünün Dinamo Kiev ile oynayacağı müsabakanın dördüncü hakemi Ivan Bebek olduğu açıklanmıştır. Böylece yıllar önce skandal karalara imza atan Ivan Bebek yıllar sonra yine Fenerbahçe maçına atanmış oldu. Ayrıca UEFA Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi’nde mücadele eden takımlarımızın maçlarını yönetecek hakemler de belli oldu. Ancak son dakika haberine göre yoğun baskı sonucu UEFA bu kararından döndüğü ve 4. hakemi değiştirdiği bildirildi. Böylece maçın dördünü hakemi Marin Vidulin olmuştur.

UEFA Avrupa Ligi’ndeki temsilcimiz Trabzonspor kendi sahasında Ferencvaros takımını konuk edecektir. Trabzonspor  Ferencvaros maçı Harm Osmers yönetecektir. Ayrıca UEFA Konferans Ligi’nde Başakşehir Hearts maçında Goga Kikacheishvili yönetecktir. Slavia Prag Sivasspor maçı hakemi ise Rade Obrenovic olarak belirlenmiştir.

Ivan Bebek olaylı Fenerbahçe maçı

2016 yılında UEFA Avrupa Ligi çeyrek final maçında Fenerbahçe Braga ile karşılaşmıştı. Bu maçı yöneten bu hakem skandal kararları ile Fenerhabçe’li futbolcuları çılgına çevirmişti. Hakem  kararları ile Fenerbahçe takımının kupadan elenmesine sebep olmuştu. Bu olaydan sonra Hırvat hakem skandal kararları ile tanınmıştı.

Bu maçın ardından maçı yöneten Ivan Bebek’in hakemlik hayatı zora girmiş oldu. UEFA, önce elit kategoride olan hakemi 2017 listesinde 1’inci kategoriye düşürmüştür. Ayrıca büyük maçlara da verilmemiştir. Sadece Avrupa Ligi’nde, zorluk derecesi düşük olan maçlara verilmiştir.

Skandal kararlara imza atan Bebek, o yıldan sonra sadece 2019-2020 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde bir maç yönetmiştir. Dinamo Kiev ile Brugge arasındaki Devler Ligi eleme maçı 3-3 sona ererken 2 kırmızı kart çıkartmıştır. Ivan Bebek bu sezon ise sadece 1 Avrupa Ligi maçında görev almıştır. Bu maçta ise Legia Varşova, Leicester City’yi 1-0 mağlup etmiştir.

Diğer spor haberleri için tıklayınız…