Kategoriler
Emlak Haberleri

ABD ikinci el konut satışları yükseldi

ABD ikinci el konut satışları yükselmiştir. Ayrıca ABD Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR), ocak ayına ilişkin ikinci el konut satış verilerini açıkladı. Bu verilere göre, ülkede ikinci el konut satışları, mevsim etkilerinden arındırılmış olarak aylık bazda yüzde 3,1 artarak 4 milyona yükseldi.

Piyasa Beklentileri ve Gerçekleşen Veriler

  • İkinci el konut satışları, piyasa beklentisinin üzerinde bir artış gösterdi.
  • Beklentiler 3,96 milyon seviyesindeydi, ancak satışlar 4 milyonu aştı.
  • Geçen yıl aralık ayında ise ikinci el konut satışları yüzde 0,8 azalış göstermişti.

ABD ikinci el konut satışları

ABD’de ikinci el konut piyasasında, medyan konut fiyatları da dikkate değer bir artış gösterdi. Ocak ayında art arda 7’nci ayda yıllık bazda artış göstererek yüzde 5,1 yükselmiştir. Böylece 379 bin 100 dolara ulaşmıştır.

Nar Başekonomisti Lawrence Yun, konut satışlarının birkaç yıl öncesine göre önemli ölçüde düşük kalmaya devam ettiğini belirtti. Ancak, ocak ayındaki artışın “daha fazla arz ve talebin başlangıcı” olduğunu vurguladı.

Arz ve Talep Dengesi

Yun’a göre, satışa sunulan konut sayısında bir artış gözlemlenmektedir. Ayrıca konut almak isteyenlerin, daha düşük mortgage (konut kredisi) faiz oranlarından faydalandığını dile getirdi.

ABD’de ikinci el konut piyasasında ocak ayında yaşanan artış, sektördeki canlılığın bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle faiz oranlarının düşük olması ve artan talep, konut satışlarında olumlu bir ivme oluşturuyor.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Emlak haberler için tıklayınız…

Exit mobile version