Kategoriler
Gündem

Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman! İşte detaylar

Adalet Bakanlığı, 22 bin 120 personel alımı yapılacağını duyurdu. Bu haberin ardından gözler, Adalet Bakanlığı personel alımı sürecinin ayrıntılarına çevrilmiştir. Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları için tarih de belli oldu. İşte ayrıntılar…

Adalet Bakanlığı personel alımı için başvuru tarihleri 25 Nisan – 11 Mayıs olarak belirlenmiştir. Bu tarihler arasında başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, daha önce 18 bin 500 olarak açıklanan yeni personel alımı sayısının 22 bin 120’ye çıkarıldığını açıklanmıştır. Bakan Bozdağ, “Şu anda 22 bin 120 personel alımı için yazımızı Cumhurbaşkanlığına gönderdik. Önümüzdeki hafta hangi ilde, hangi branşta kaç kişi alacağımızın ilanını yapacağız. 22 bin 120 personel alımı için ilana çıkacağız.” bilgisini paylaştı.

Adalet Bakanlığı personel alımı açıklaması

Bakan Bozdağ daha önce yaptığı açıklamada, “Personel Genel Müdürlüğü bünyesinde 9 bin 229, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 8 bin 376, İcra Dairesi Başkanlığı bünyesinde 700 olmak üzere toplam 18 bin 305 personel alımı için ilana çıkıyoruz.” ifadelerini kullanmıştır.

Bakan Bozdağ bugün sosyal medya hesabından bir açıklama daha yapmıştır. Bu açıklamada; “Adalet Bakanlığı’na personel alımına ilişkin ilanlar Resmî Gazete’de yayımlandı. PGM’de 10.719, CTE’de 10.138, icra dairelerinde 700,merkez teşkilatta 486 olmak üzere 22 bin 43 kişi istihdam edilecektir. Başvurular 25 Nisan’da başlayıp 11 Mayıs’ta sona erecektir. Hayırlı olsun.” demiştir.

Personel Genel Müdürlüğü

Personel Genel Müdürlüğü bünyesinde 9 bin 229 personel alımı gerçekleştirilecektir. Bu alımların hangi pozisyonlara ve branşlara yönelik olduğu önümüzdeki hafta açıklanacaktır.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde 8 bin 376 personel alımı yapılacaktır. Hangi pozisyon ve branşlara yönelik olduğu konusundaki detaylar önümüzdeki hafta duyurulacaktır.

İcra Dairesi Başkanlığı

İcra Dairesi Başkanlığı kapsamında ise 700 personel alımı gerçekleştirilecektir. Başvuruların hangi pozisyonlar ve branşlar için olduğu önümüzdeki hafta ilan edilecektir.

Başvuru Süreci ve Detaylar

Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları, belirlenen tarihler arasında (25 Nisan – 11 Mayıs) gerçekleştirilecektir. Başvuru sürecinde dikkate alınması gereken önemli noktalar ve başvuru şartları önümüzdeki hafta ilan edilecek olup, adayların bu tarihler arasında başvurularını tamamlaması gerekmektedir.

onuç ve Sıkça Sorulan Sorular

Adalet Bakanlığı personel alım süreci ve başvurularıyla ilgili önemli bilgiler bu yazıda özetlenmiştir. Başvuru süreci ve detaylarının önümüzdeki hafta açıklanacağı belirtilmiştir. Şimdi sıkça sorulan sorulara göz atalım:

Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman başlıyor ve ne zaman sona eriyor?

Başvurular, 25 Nisan’da başlayacak ve 11 Mayıs’ta sona erecektir.

Toplam kaç personel alımı yapılacak?

Toplamda 22.120 personel alımı yapılacaktır.

Hangi branşlarda ve pozisyonlarda personel alımı yapılacak?

Branş ve pozisyon detayları önümüzdeki hafta açıklanacaktır.

Başvurular nereden ve nasıl yapılacak?

Konu ile ilgili detaylar önümüzdeki haftalarda ilan edilecek olup, başvuruların nasıl ve nereden yapılacağı bu ilanla birlikte duyurulması beklenmektedir.

Başvuru şartları nelerdir?

Önümüzdeki hafta yapılacak olan ilanla birlikte açıklanması beklenmektedir.

Diğer gündem haberleri için tıklayınız…