Kategoriler
Gündem

Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman?

Adalet Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında istihdam edilmek üzere 12 bin 713 personel alımı gerçekleştirecektir. Bakanlık, Personel Genel Müdürlüğü, İcra İşleri Dairesi Başkanlığı ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün kadrolarına yapılacak alımlarla, adalet hizmetlerini daha etkin ve hızlı hale getirmeyi amaçlamaktadır. Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman? Sorunun cevabına haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

17 unvan ve kadroda alım olacak

Toplamda 17 unvan ve kadroda alım yapılacak olan Adalet Bakanlığı, zabıt katibi, mübaşir, şoför, aşçı, teknisyen, avukat, hizmetli, psikolog, sosyal çalışmacı, istatistikçi, icra katibi, öğretmen, veteriner, infaz ve koruma memuru, cezaevi katibi, hemşire ve kaloriferci branşlarında personel alımı gerçekleştirecektir.

Adalet Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman?

En çok personel alımı, 6 bin 126 kişiyle infaz ve koruma memurluğunda olacaktır. Zabıt katipliği ve mübaşirlik kadrolarına ise sırasıyla 3 bin 71 ve 1.169 personel alınacaktır. Başvurular 1 Temmuz Pazartesi itibariyle başlayacak ve 16 Temmuz 2023 tarihine kadar devam edecektir.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konu ile ilgili açıklamada bulunmuştur. Bu kapsamda Bozdağ, bakanlığa 18 bin 305 yeni personel alımı yapılacağını açıklamıştır. Ayrıca alıma ilişkin ilanların ise ilerleyen günlerde yayımlanacağını bildirmiştir.

Diğer gündem haberleri için tıklayınız…