Kategoriler
Güncel

Aile Destek Paketi ödemeleri Cuma günü başlıyor

Aile Destek Paketi başvuruları ve ödemelerine dair detaylar belli oldu. 12 ay boyunca 450 ile 600 TL arasında yapılması planlanan ödemeler Cuma günü başlıyor. Paket için çalışanlar ve emeklikler de başvuru yapmaktadır. Geri ödemesiz destek paketi hakkında detaylar haberin devamında yer almaktadır.

İhtiyaç sahiplerine geri ödemesiz 12 ay ödeme

Aile Destek Paketi müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen Kabile Toplantısı sonrası verdi. Vatandaşı enflasyona ezdirmemek amacı ile devreye giren paket, 12 ay sürecek. Aile ihtiyaçlarına göre 450,550 ve 650 TL aylık olarak ödemeler yapılmaktadır. Pakete hiç bir geliri olmayanların dışında emekliler ve çalışanlar da başvurmaktadır. Başvurular e-devlet üzerinden kolay bir şekilde yapılmaktadır. Şartlar uygun olduğunda ilk aydan ödemelere başlanmaktadır. Başvuruların başladığı paket ile ilgili ilk ödemeler Cuma günü yapılacak.

Aile Destek Paketi için hane başına düşen gelire bakılmaktadır. Hanedeki kişilere net asgari ücretin üçte biri düştüğünde paketten yararlanma hakkı olmaktadır. Şu anki asgari ücrete göre bu miktar kişi başı 1.833 liradır. Örnek vermek gerekirse 4 kişilik bir ailenin aylık 7 bin 300 liranın altında gelirinin olması gerekmektedir. Bu paketten şarta uygun esnaf ve sanatkarlar da yararlanmaktadır. Ayrıca dul ve yetimler de bu pakete başvuruda bulunmaktadır. Hane içinde yurtdışında çalışan olanlar paket için başvuruda bulunamamaktadır. Benzer şekilde ailede memur, kamu işçisi, noter ya da muhtar olarak çalışan olanlar da başvuru yapamamaktadır. Destek programı için her aileden sadece bir kişinin başvurusu kabul edilmektedir.

Aile Destek Paketi ödemeleri nasıl olacak

Paket kapsamında ödemeler üç şekilde gerçekleşmektedir. Kişi başına düşen gelire göre miktar belirlenmektedir. Hanedeki kişi başına düşen gelir 1.833 TL’den ne kadar az olursa, ödeme o kadar fazla olmaktadır. Hanelere atlık gelirlerine göre yıllık 5 bin 400 lira ila 7 bin 200 lira arasında destek verilmektedir.

Aile Destek Paketi ödemeleri Temmuz ayının son Cuma gününde başlamaktadır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın onayından sonra kişinin başvurduğu aydan itibaren ödemeler yapılmaktadır. Ödeme süresinde hane gelirinde değişiklik olması halinde ödemelerde de değişiklik yapılacaktır.

Diğer güncel haberler için tıklayınız