Kategoriler
Gündem

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı yapacak! Başvuru tarihleri belli oldu….

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı yapacaktır. Türkiye genelinde çeşitli kadrolarda 2431 personel alımı yapacaktır. Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Destek Personeli, Avukat, Büro Personeli, Sosyal Çalışmacı, Psikolog, Çocuk Gelişimcisi, Fizyoterapist, Diyetisyen, Hemşire, Diğer Sağlık Personeli, Öğretmen ile Yurt Yönetim Personeli, Tekniker, Teknisyen, Koruma ve Güvenlik Görevlisi ve Destek Personeli (Engelli, Yaşlı, Çocuk Bakımı) kadrolarında işe alımlar gerçekleştirilecektir.

Başvuru tarihleri belli olmuştur. Adaylar, 28 Nisan-08 Mayıs 2023 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvuru işlemleri sadece KPSS puan üstünlüğü esasına göre yapılacaktur. Ayrıca mülakat olmayacaktır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Alımı hakkında detaylar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada çeşitli kadrolarda 2431 personel alacağını duyurmuştur. Alımın amacı, taşra teşkilatı sosyal hizmet kuruluşlarının meslek ve destek personeli ihtiyacını karşılamaktır. Başvuru işlemleri 28 Nisan’da başlayacaktır. Ayrıca 08 Mayıs 2023 tarihine kadar devam edecektir.

Hangi Kadrolarda Personel Alınacak?

Aile ve Sosyal Destek Personeli, Avukat, Büro Personeli, Sosyal Çalışmacı, Psikolog, Çocuk Gelişimcisi, Fizyoterapist, Diyetisyen, Hemşire, Diğer Sağlık Personeli, Öğretmen ile Yurt Yönetim Personeli, Tekniker, Teknisyen, Koruma ve Güvenlik Görevlisi ve Destek Personeli (Engelli, Yaşlı, Çocuk Bakımı) kadrolarında personel alımı yapılacaktır.

Başvuru şartları nelerdir?

Başvuru yapabilmek için adayların KPSS’den en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir. Adayların, başvuru yapacakları kadronun özel şartlarını taşımaları gerekmektedir.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Başvurular, Cumhurbaşkanlığı kariyer kapısı üzerinden yapılacaktır. Başvurular, sadece KPSS puan üstünlüğüne göre gerçekleştirilecektir. Başvuru işlemleri 28 Nisan ile 08 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı

Personel alımı hakkında daha fazla detaylar ise Bakan Derya Yanık tarafından sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılmıştır. Bakan Yanık, 28 Nisan’da başlayacak başvuru işlemleri için şunları söyledi: “Çeşitli meslek gruplarında görevlendirilmek üzere 2431 personeli büyük ailemize katıyoruz. Adaylar KPSS puan üstünlüğü esasına göre, mülakatsız bir şekilde tercih ettiği pozisyonlara yerleştirilecek. Başvuru tarih aralığı 28 Nisan-08 Mayıs 2023. Hayırlı olsun” dedi.

Bu alımların, istihdam oranını artırmak amacıyla yapıldığına dikkat çekmek önemlidir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bu alımlarla birçok aileye yeni istihdam imkanı sunacağına inanıyoruz. Ayrıca, bu alımların Türkiye’nin sosyal hizmetler sektörüne de katkı sağlayacağına inanıyoruz.

Sonuç olarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak 2431 personel alımı hakkında detaylar açıklanmıştır. Alımlar, farklı meslek gruplarında gerçekleştirilecek ve sadece KPSS puan üstünlüğüne göre gerçekleştirilecektir. Başvuru tarihleri 28 Nisan-08 Mayıs 2023 arasında olacak. Bu alımların, Türkiye’nin istihdam oranını artırması ve sosyal hizmetler sektörüne katkı sağlaması beklenmektedir.

Diğer gündem haberleri için tıklayınız…