Kategoriler
Emlak Haberleri

Akfen GYO toplam portföy değeri 1 yılda ikiye katlandı

Akfen GYO, 2021 yılıyla beraber birçok tedbir adımını peşi sıra atarak portföyünü zenginleştirip ve sermayesini 7 kat artırmıştır. Şirket, gelirlerinin rekor oranda artması, portföy varlık değerlerine de olumlu yansımıştır.

1 yılda 4 kez sermaye artışı

Akfen GYO, 1 yıllık kısa bir zamanda 4 sermaye artışı gerçekleştirmiştir. Bu artışla portföyünü salgının olumsuz etkisini bertaraf edecek oranda zenginleştirilmiştir. Ayrıca mevcut portföyün kira kontratlarını, gelirlerinde artış sağlayacak biçimde düzenlemiştir.  Bu adımlar sonucu Akfen GYO’nun portföyündeki otellerden sağlanan gelirler Covid-19 salgın öncesi dönemin üzerine çıkmıştır. Şirketin portföyündeki varlıkların gelirlerinin salgın öncesi dönemi de aşması, bu varlıkların değerine yansımıştır.

Toplam varlık değeri 5 milyarı geçti

Türkiye, KKTC ve Rusya’da sahibi olduğu 21 otel, 2 öğrenci yurdu ve 1 ofis binasından oluşan portföyün değeri geçtiğimiz seneye göre Euro bazında yüzde 19 artış göstermiştir. TL bazında ise 2 kata varan artış göstermiştir. Net Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş. tarafından Akfen GYO portföyüne yönelik gayrimenkul değerleme raporu hazırlanmıştır. Bu raporla beraber Akfen GYO’nun varlıklarının toplam değeri 5 milyar TL’yi geçmiştir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…