Kategoriler
Ekonomi Gündem

Akkuş Gayrimenkul’den yaklaşık 600 adet yeni konut

Akkuş Gayrimenkul 250 milyon liralık yatırımla 500’den fazla yeni konut üretecek. 2017 yılında Lübnanlı El Khatip Grup ile yarı yarıya ortaklıkla BOSS4 Gayrimenkul İnşaat‘ı kuran Akkuş Gayrimenkul, bu ortaklıkla 100 adet konutu hayata geçirdi.

Bu ortaklıkla birlikte önümüzdeki iki yılda, 250 milyon liralık yatırımla 592 adet konut daha hayata geçirilecek. Ortaklığın inşa ettiği önceki konutlar gibi bu konutlar da Alya markasının imzasını taşıyacak.

AA’nın haberine göre; Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, “Akkuş Gayrimenkul olarak ortaklık öncesinde Alya markasıyla; 385 milyon liralık yatırımla 3 proje hayata geçirdik. Alya Trio projemizde 31, Alya Penta’da 58, Alya Residence‘de 56 konutu inşa ederek teslimatını yaptık. Bu konutlarda yaşam başladı. Lübnanlı ortağımız Ahmet El Katip ile kurduğumuz BOSS4 Gayrimenkul İnşaat ile Beylikdüzü’nde hayata geçirdiğimiz 10 blokta 100 konut ve 8 ticari üniteden oluşan Alya Grandis projemizi inşa ettik. Bu proje, bizim prestij projemiz oldu. Satışlarımızın yüzde 90’ını tamamladık. Burada yaşam başladı.15 adet dubleks dairemizin satışlarına çok yakında başlayacağız. Ortaklığımızın yeni projelerinden olan Alya Onist 1‘de 106, Alya Onist 3‘te ise 64 konut yer alıyor.” dedi.

Açıklamasında projelerinden bahseden Akkuş, beş ayrı projedeki 592 adet konutu iki yıl içerisinde sektöre kazandıracaklarını bildirdi.

Tekstilden akaryakıt ve inşaata

Akkuş Grubunun başarılarından bahseden Abdülkadir Akkuş, 1993 yılında tekstil sektöründe faaliyetlere başladıklarını belirtti. Akkuş, 2006 yılında kurulan tekstil üretim tesisinin ISO tarafından düzenlenen Türkiye’deki en büyük 500 şirket sıralamasına girdiğini dile getirdi.

Tekstil sektöründe başarı elde ettikten sonra akaryakıt ve inşaat sektörüne de girdiklerini açıklayan Akkuş, “Bugün Türkiye ekonomisinin lokomotif firmaları arasında seçkin bir yere sahibiz.” ifadelerini kullandı. 

Akkuş Grubunun 2 yıldır, seneyi 250 milyon liralık ciro ile kapattıklarını belirten Akkuş Grup Yönetim Kurulu Başkanı, bu yılın sonundaki cironun da aynı seviyede olacağını söyledi. Cirolarının yüzde 60 oranını tekstil sektöründen geldiğini açıklayan Abdülkadir Akkuş, “Önümüzdeki dönem, projelerimiz aracılığıyla ciromuzdan inşaatın aldığı payı artırmayı hedefliyoruz.” dedi.