Kategoriler
Güncel Gündem

AKUT, Akdeniz yangınında 118 insanın ve yüzlerce hayvanın kurtarılmasına destek oldu

Türkiye’nin ilk arama kurtarma sivil toplum örgütü AKUT Arama Kurtarma Derneği operasyonlara devam etmektedir. Dernek 12 ekibi ve 121 gönüllüsü ile birlikte bir çok bölgede opesaysonlarda yer almaktadır. Bu bölgeler  Denizli, Bodrum, Fethiye, Manavgat, Marmaris, Köyceğiz ve Denizli gibi il ve ilçelerdir. Şimdiye kadar gerçekleştirilen operasyonlarında AKUT toplam 118 insanın tahliyesini gerçekleştirdi. Dernek ayrıca 2 cenaze ve 129’u çiftlik hayvanı olmak üzere; çok sayıda evcil ve yaban hayvanın tahliyesini gerçekleştirmiştir.

AKUT tarafından yapılan açıklamada, Alanya ve Antalya ekipleri Manavgat’ta operasyonlara katılmıştır. Bodrum ve Kuşadası ekipleri Mumcular-Mazı-Ören mevkisinde operasyonlara katılmıştır. Fethiye ekibi, Kavacık, Dereköy, Köyceğiz’de operasyonlara katılmıştır. Denizli ekibi, Denizli ili Pınarcık mevkisinde operasyonlara katılmıştır. Marmaris ekibi ise, Kumlubük ve Martı Marina’da operasyonlara katılmıştır.

İstanbul, Bursa, Eskişehir ve İzmir ekiplerinin ise, takviye güç olarak 4 Ağustos 2021 tarihi itibariyle çalışmalara destek vereceği bildirilmiştir. AKUT Eskişehir ekibinin 11 gönüllüsü ile, İstanbul ekibinin 10 gönüllüsü ve Ankara ekibinin bir termal drone ve 3 gönüllüsü ile Marmaris operasyonuna dahil olmuştur. Bursa ekibinin, Denizli operasyonuna destek için 5 gönüllüsüyle dahil olmuştur. İzmir ekibinin Muğla bölgesindeki yangın için 18 gönüllüsüyle operasyonlara dahil olmuştur.

Recep Şalcı: “İmkanlarımızı Seferber Ediyoruz”

AKUT Başkanı Recep Şalcı, yangın felaketi ile mücadele eden tüm il ve ilçe sakinlerine geçmiş olsun dileklerinden bulunmuştur. Başkan Recep Şalcı, “Maalesef son günlerde yaşanan, insan, hayvan ve ağaç, birçok canı kaybettiğimiz yangın felaketleri yaşanmıştır. Acımızın daha da büyük boyutlara gelmesini önlemek için, tüm gücümüzle çalışıyoruz. Şu ana kadar 118 insan, 129 çiftlik hayvanı ve çok sayıda evcil ve yaban hayvanının tahliyesini gerçekleştirdik. AKUT olarak, yangın kontrol altına alınana kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz. ” şeklinde konuştu.