Kategoriler
Ekonomi Gündem

Altın değerleniyor… Bugünkü altın fiyatları

Altın fiyatları, son zamanların en yüksek seviyelerinde dolaşıyor. Yatırımcıların “güvenli liman” arayışıyla birlikte altın değerleri döviz kurundaki hareketlilikten sert bir şekilde etkileniyor. Para birimlerindeki dalgalanmalarla birlikte altın, dün, hızlı bir şekilde yükseldi.

Altın fiyatları, pazartesi günü yaşanan dalgalanmalarla beraber yükselişe geçti.

Haftanın açılışına yükselişle başlayan altın fiyatları, dolarla birlikte dün tırmanışa geçti. Dolar ve eurodaki yükselmeyle beraber altın, dün, yüzde 1 oranında yükselme yaşadı.

Dün günü 285,5 liradan tamamlayan altının gram cinsindeki değeri bugün ise yükselerek 287,9 lira seviyelerinde izlemeye başladı.

Altının ons cinsindeki değeri kapanışa göre yüzde 0,4 oranındaki yükselişle 1.533,3 dolara ulaştı.

27 Ağustos altın fiyatları

Bugünkü altın fiyatları saat 13.39’dan itibaren şöyle;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı yaklaşık olarak 1.890,88 lirayken satış fiyatı yaklaşık olarak 1.938,16 lira,
  • Tam altının alış fiyatı yaklaşık olarak 1.833,90 lirayken satış fiyatı yaklaşık olarak 1.869,31 lira,
  • Ons altının alış fiyatı yaklaşık olarak 1.530,53 lirayken satış fiyatı yaklaşık olarak 1.530,78 lira,
  • Yarım altının alış fiyatı yaklaşık olarak 914,34 lirayken satış fiyatı yaklaşık olarak 938,09 lira,
  • Çeyrek altının alış fiyatı yaklaşık olarak 458,62 lirayken satış fiyatı yaklaşık olarak 468,97 lira,
  • Gram altının alış fiyatı yaklaşık olarak 286,66 lirayken satış fiyatı yaklaşık olarak 286,82 lira seviyelerinde bulunuyor.

Analistler ne diyor?

Analistler, ABD ile Çin arasında yaşanan ticari gerilimlerin ve jeopolitik risklerin verdiği endişenin hâlâ piyasaların gündeminde yer aldığını belirterek risk algısını artıracak hamlelerin altının ons fiyatındaki değerini yukarı yönlü olarak destekleyeceğini belirtiyor. Yakın bir zamanda tarifelerin artırılma olasılığı da altın fiyatlarının artışında etkili durumda.

Teknik açıdan ons altında bin 525 doların destek, bin 545 doların ise direnç durumunda olduğunu belirten analistler; ABD’de ikinci çeyrek konut fiyat satın alma endeksi, konut fiyat endeksi ve Richmond FED İmalat Endeksi verilerinin takip edileceğini belirtti.

Yatırımcılar ise ABD ile Çin gerginliğindeki gelişmeleri beklerken dikkatler 1 Eylül’de ilave tarifelerin uygulamaya koyulup koyulmayacağı sorusuna yöneldi.

Avustralya ve Yeni Zelanda Bankalar Grubunun yaptığı açıklamaya göre Merkez bankaları, muhtemelen, önümüzdeki yıllarda altın alımına devam edecek.