Kategoriler
Gündem SonDakika

Altın düştü dolar değer kazandı… 17 Eylül döviz kurları

Saat 11.15’ten itibaren lira karşısındaki dolar, önceki kapanışının yüzde 0,47 üstünde. Avro kuru, serbest piyasada yüzde 0,41 değer kazancında. Sterlin kurundaki kazanç ise yüzde 0,33 seviyesinde. Aynı dakikada dolar 7 lira 53 kuruşta.

Euro kurunun satış fiyatı 8 lira 90 kuruşken pound kurunun ise 9 lira 76 kuruş.

Uzmanlar, ABD Merkez Bankası (FED) tarafından verilen faiz kararının ve FED Başkanı’nın açıklamalarının ardından dolar endeksinin değer kazandığını ve değer kazancının altın fiyatlarını düşürdüğünü kaydetti. Analistlerin açıklamalarına göre lira karşısındaki döviz kurları, değer kazancında.

Dolar/TL rekor seviyelere yükseldi

FED toplantısından önce USDTRY paritesinin yatay seyir izlediğini belirten Alan Yatırım, toplantıdan sonra 7,5 seviyesinin üzerine çıkarak yeni rekorlara imza attığını kaydetti. Alan Yatırım, Türkiye ve Yunanistan arasındaki diplomatik ilişkilerin Türk lirasını olumlu yönde ayrıştırdığını ancak bu ayrışmanın sağladığı dolar/TL‘deki düşüşlerin sınırlı olduğunu dile getirdi.

Ziraat Yatırım: Risk iştahı zayıf

Ziraat Yatırım ise FED toplantısının ardından risk iştahının zayıfladığını belirtti. Toplantı öncesinde piyasada toparlanma eğiliminin bulunduğunu belirten Ziraat’in FX Bülteni, gelişmekte olan ülkelerin varlıkların da bu sabah satıcılı olduğunu bildirdi.

Liranın da baskı altında olduğunu kaydeden Ziraat, “Bir süredir 7,50 seviyesini direnç yapan Dolar / TL, söz konusu seviyenin üzerinde fiyatlanırken, 7,55 seviyesine doğru teknik yükseliş devam edebilir. Olası geri çekimlerde ise sıralı destekler 7,4950 ve 7,4650 seviyelerinde. Bugün yurtiçinde TCMB tarafından rezerv, DTH ve menkul kıymet istatistikleri paylaşılacak. Yurtdışında ise TSİ 14’te İngiltere Merkez Bankası’nın faiz kararı bulunuyor.” ifadelerini kullandı.

Avro kurunda destek ve dirençler

Lira karşısındaki euro kurunun orta ve kısa vadeli yükseliş trendi içerisinde bulunduğunu dile getiren Alan Yatırım kurdaki kısa vadeli dirençlerin 8.88 ve 8.92 lirada bulunduğunu, dirençlerin ise 8.85 ve 8.82 lirada yer aldığını kaydetti.

Döviz.com, Taşınmaz Haber