Kategoriler
Ekonomi Gündem

Altın fiyatları… 2 Eylül 2019

Altın fiyatları da küresel piyasalardaki gelişmelerden etkileniyor. Dolar kuruyla beraber altın fiyatlarında da yükseliş sürüyor.

ABD ve Çin arasındaki ticari gerginlikler, Suriye’ye yönelik operasyonların doğurduğu jeopolitik riskler, Birleşik Krallık’ın Brexit (AB’den ayrılma) ihtimali küresel resesyon endişelerini doğuruyor. Küresel piyasalardaki belirsizlik, piyasa çevrelerini güvenli bir liman aramaya yönlendiriyor.

Büyük ve küçük yatırımcılar altın fiyatlarını yakından takip ediyor. Altın ise son zamanların zirvesinde dolaşıyor.

Altına yatırım yapmış olanlar kazanırken altın fiyatları, yeni altın alacakların cebini yakıyor.

Gram ve ons altın yeni haftaya yükselişle başlarken gram altın, yaklaşık 285,25 liraya dengelendi. Altının ons fiyatındaki hafif yükselişe rağmen lira karşısındaki doların düşüşüne paralel olarak düşen gram altın, dün, günü yüzde 0,28 seviyesindeki değer kaybıyla 288,2 liradan tamamladı.

Ons altın ise önceki kapanışa göre yüzde 0,1 değer kazancıyla bin 543 dolardan alıcı bulmaya başladı.

Yarın açıklanacak enflasyon verileri ve bu hafta içinde açıklanacak olan ihracat ve büyüme rakamları piyasa açısından önem taşıyor.

Güncel altın fiyatları… 2 Eylül 2019

Bugün saat 15.45 itibariyle altın fiyatları şöyle;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı yaklaşık 1.881,12 lira iken satış fiyatı 1.927,80 lira,
  • Tam altının alış fiyatı yaklaşık 1.823,99 lira iken satış fiyatı 1.859,32 lira,
  • Ons altının alış fiyatı yaklaşık 1.524,68 lira iken satış fiyatı 1.524,95 lira,
  • Çeyrek altının alış fiyatı yaklaşık 456,04 lira iken satış fiyatı 451,81 lira,
  • Gram altının ise alış fiyatı yaklaşık 284,98 lira iken satış fiyatı 285,14 lira seviyelerinde bulunuyor.

Altın fiyatları düşecek mi?

ABD Hazine tahvili piyasasında gelecekte resesyon yaşanacağı belirtisiyle yatırımcılar altın destekli borsa yatırım fonuna giriş yapmaya başlıyor. Yorumculara göre altın fiyatları düşmeyecek.

Uzmanlar, altın fiyatlarının düşmeyeceğini, altına yatırım yapanların kazanacağını söylüyor. Düğünlerde artık paranın takıldığını söyleyen Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, “Altın fiyatlarının düşeceği konusunda ümitli değiliz. Bu fiyatları arayacağımız kanaatindeyiz. 320 lira seviyelerini görecektir.” diyor.

Amerikalı yatırımcı Mark Mobius’un sözleri ise gündem olmuştu. “Ne bulursanız alın” diyen ünlü yatırımcı Mobius altın fiyatlarının gidişatı hakkında “yukarı, yukarı ve yukarı” vurgunu yapmıştı.