Kategoriler
Ekonomi Gündem

Altın fiyatları… 3 Ekim Perşembe

Altın fiyatları küresel çapta yaşanan gelişmelerle beraber yukarı yönde etkileniyor. ABD’nin AB üyelerine getirdiği ek vergi tarifesinin yanı sıra ABD’den gelen verilerin beklenilenin altında olması küresel risk iştahını azalttı. Yaşanan gelişmeler altının ons fiyatını yukarı yönlü destekledi.

Gram altın dünkü kapanışın hemen altında, 274,8 seviyelerinde seyrediyor. Altının gram cinsindeki değeri 2 Ekim’i yüzde 1 oranındaki artışla 275 lira değerinde kapattı.

Teknik açıdan ons altında bin 490 dolar seviyesinin destek konumunda olduğunu belirten analistler, bin 510 dolar seviyesinin ise direnç konumunda bulunduğunu aktardı.

Ons altın ise ABD’nin hamleleriyle yukarı yönlü hareketini sürdürdü. ABD, Avrupa Birliği’nden (AB) ithal edilen uçak ve tarım ürünlerine ek vergi uygulamasını devreye soktu. ABD’nin getirdiği ek vergi uygulaması uçak için yüzde 10 seviyesinde tarım ürünlerinde ise yüzde 25 seviyesinde olacağı bildirildi. 18 Ekim’de yürürlüğe girecek yeni tarife uygulaması ve açıklanan verilerin ekonomik aktiviteye ilişkin tedirginlikleri artırması, altının ons cinsindeki değerini yukarı yönlü olarak destekledi.

Altın fiyatları ne kadar? 3 Ekim Perşembe

Cumhuriyet altını ne kadar? Tam altın ne kadar? Ons altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar? Gram altın ne kadar? Bugün saat 14.43 itibariyle altın fiyatları yaklaşık olarak şöyle;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı yaklaşık 1.815,66 lira iken satış fiyatı 1.860,65 lira,
  • Tam altının alış fiyatı yaklaşık 1.760,70 lira iken satış fiyatı 1.794,65 lira,
  • Ons altının alış fiyatı yaklaşık 1.503,98 lira iken satış fiyatı 1.504,24 lira,
  • Çeyrek altının alış fiyatı yaklaşık 439,95 lira iken satış fiyatı 439,95 lira,
  • Gram altının ise alış fiyatı yaklaşık 274,95 lira iken satış fiyatı 275,06 lira seviyelerinde bulunuyor.

Altının onsu yukarı yönündeki seyrini sürdürebilir

ABD’nin AB ülkelerine uyguladığı tarife kararı ve ABD’den gelen makroekonomik göstergelerin beklenilenin altında olduğunu aktaran analistler risk iştahında azalma olduğunu belirterek, bu durumun altının ons cinsindeki değerini yukarı yönlü desteklemeyi sürdürebileceğini kaydetti.

Bugün açıklanacak hizmet sektörünün Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri piyasalar açısından dikkatle takip edilecek.