Kategoriler
Ekonomi Gündem Manşet

Altın fiyatları bugün ne kadar?

Altın fiyatları bugün düşüşle başladı. Dün, yükselişle günü kapatan altının akıbeti ise merak ediliyor. Altının gram cinsindeki değeri, dün, altının ons fiyatının ve dolar/TL’nin yükselişine paralel olarak yüzde 1,81 değer kazandı.

Gram altın, dün, günü 277,9 liraya yükselerek tamamladı. Bugüne düşüşle başlayan altının gram cinsindeki değeri sabah saatlerinde 275 lirada dengelendi. Teknik açıdan altının ons değeri bin 492 doların destek, bin 510 doların ise direnç konumunda olduğu bildirildi.

Altın fiyatları bugün yaklaşık olarak ne kadar?

Bugünün altın fiyatları bugün saat 16.18 itibariyle yaklaşık olarak şöyle;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı 1.820,31 lira iken satış fiyatı 1.865,88 lira,
  • Tam altının alış fiyatı 1.764,64 lira iken satış fiyatı 1.798,81 lira,
  • Ons altının alış fiyatı 1.501,06 lira iken satış fiyatı 1.501,05 lira,
  • Yarım altının alış fiyatı 879,31 lira iken satış fiyatı 902,1 lira,
  • Çeyrek altının alış fiyatı 440,87 lira iken satış fiyatı 450,84 lira,
  • Gram altının ise alış fiyatı 275,56 lira iken satış fiyatı 275,77 lira seviyelerindedir.

Altının gidişatını belirleyen güncel olaylar

Dünya genelinde altına olan ilgi, yatırımcıların altını güvenli liman olarak görmesinden kaynaklanıyor. Para birimlerindeki belirsizlik altına olan yatırımı sağlıyor. Küresel piyasalardaki gelişmelerle beraber altın, son altı yılın zirvesine ulaşırken ABD Hazine tahvili piyasasının gelecekteki resesyon sinyalleri, altın destekli borsa yatırım fonuna yatırımcıların ilgisini artırıyor.

ABD ve Çin arasındaki gerginliklerin yanı sıra, Arjantin’deki ve İtalya’daki siyasi gelişmeler, Suriye’ye yönelik askerî operasyonlar altın fiyatlarına etki ediyor. Küresel piyasada yaşanan olumsuz gelişmeler altın fiyatlarını yükseltiyor.

Altın fiyatlarındaki bugünkü düşüş, beraber piyasa çevrelerinin para politikalarına dair beklentilere girmesiyle meydana geldi.

ABD Başkanı Donald Trump, yaşanan gerilimlerin ardından Çin ile anlaşmaya hazır olmadığını söyleyerek ticari anlaşmazlığın, çözülmesinin acil olmadığını ifade etti. ABD Merkez Bankasına (FED) büyük bir faiz indirimi yapma çağrısını yineleyen Trump herkesin ilgisini Çarşamba günü açıklanacak Temmuz ayınin FED toplantısının tutanaklarına çekti. Piyasalar, FED tutanaklarının yanı sıra, FED Başkanı Jerome Powell’ın FED’in önümüzdeki Cuma günü Jackson Hole’da düzenleyeceği yıllık toplantısında yapacağı konuşmaya odaklandı.