Kategoriler
Gündem SonDakika

Altın fiyatları haftayı kayıpla sonlandırdı

Altın fiyatları, haftalık bazda değer kaybetti. Ons altın fiyatının haftalık kaybı, yüzde 4,44 oranında oldu. Altının gram, çeyrek, tam ve cumhuriyet cinslerinin haftalık fiyat kaybı, yüzde 3,5 oranında oldu. Ons altın, aylık bazda yüzde 7,43 oranında, yıllık bazda yüzde 27,71 değer kazandı.

Altının cumhuriyet, tam, gram ve çeyrek türlerindeki aylık bazdaki kazanç, yüzde 15,35 oranında gerçekleşirken yıllık bazdaki yukarı yönlü değişim yüzde 68,76 oldu. Altın, haftanın son gününde de bir önceki güne oranla değer kaybetti.

Jeopolitik riskler, koronavirüs salgınındaki vaka sayısının artışa geçmesi ve aşı konusundaki belirsizlikler küresel piyasalardaki risk iştahını olumsuz etkiliyor. Yatırımcılar, güvenli liman talebiyle ons altına yöneliyor.

Altının gram değeri, ons fiyatına ve dolar/TL paritesine bağlı olarak değişiyor. Doğada zor bulunan altın, değerini koruyor. Yeni koronavirüs salgınına ilişkin gelişmeler, makro ekonomik verileri, ABD ile Çin ve Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimler, piyasaların gündeminde.

Kapanış fiyatları

Altın fiyatları, haftanın son gününde değer kaybetti.

Altının ons fiyatı cuma günkü kapanışta, önceki kapanışının yüzde 0,44 altında işlem gördü. Ons, serbest piyasadaki haftanın son gününü bin 945 dolar, satış fiyatıyla kapattı. Altının tam, cumhuriyet, gram ve çeyrek değerlerindeki değer kaybı ise yüzde 0,14 oranında.

Gram altın 460 lira, cumhuriyet altını 3 milyon 76 bin, tam altın 2 milyon 991 bin, çeyrek altın ise 755 lira satış fiyatıyla haftanın son gününü kapattı.

Gümüş altın yüzde 102,79 değer kazandı

Haftalık kaybı yüzde 5,64 oranında olan gümüş altın, aylık bazda yüzde 46,22 değer kazandı.

Altının gümüş cinsindeki değerinin yıllık kazancı ise yüzde 102,79 oranında. Altının gümüşü, cuma günkü kapanışında, bir önceki kapanışının yüzde 3,31 altında işlem gördü. Gümüş altın, serbest piyasanın kapanışında 6 lira 27 kuruştan işlem gördü.

Döviz.com, Taşınmaz Haber

Döviz kurları haftanın sonunda ne kadar kazandı?