Kategoriler
Gündem

Altın fiyatları kâr satışlarının etkisiyle düşüyor… Fiyatlar ve piyasa yorumları

Altın fiyatları değer kaybını sürdürüyor. Saat 10.56’dan itibaren serbest piyasada ons altın, yüzde 0,27 değer kaybetti. Gram altın da önceki kapanışının yüzde 0,2 aşağısında işlem görüyor. Çeyrek altın fiyatı ise yüzde 0,19 düştü.

Ons bin 857 dolardan, gram 460 liradan, çeyrek de 754 liradan işlem görüyor.

Altın fiyatları neden düşüyor?

Dolar endeksinin değer kazanmasıyla birlikte haftanın başından beri önceki kapanışlarının altında işlem gören değerli maden fiyatları, aşağı yönlü hareketine devam ediyor. Stratejist Zeynel Abidin Balcı, onstaki kâr satışlarının yeniden derinlik kazandığını kaydetti.

Alan Yatırım, dolar/TL’deki yükselişe rağmen ons altın fiyatının zayıf seyrini sürdürdüğünü; gram altın fiyatının da dünü değer kaybıyla sonlandırdığını kaydetti. Ons altın, dünkü kapanışta yüzde 1.91 değer kaybetti.

Altın fiyatları, önceki kapanışının aşağısında günü kapatırken gram altın da bir önceki kapanışının yüzde 1.44 altında bulundu.

Ons altın yorumu

Meksa Yatırım’dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, bugünkü bülteninde, ons altın fiyatı hakkında “Kâr satışları yeniden derinlik kazanarak trend destek seviyesinin altına salınım gösterdi.” ifadesini kullandı. Stratejist Balcı, onstaki ilk ve önemli desteklerin bin 850 dolar ve bin 837 dolarda bulunduğunu kaydetti.

“Zayıf görünüm ile birlikte destek ve denge arayışı devam ediyor.” diyen Stratejist, sonraki desteklerin bin 816 dolar ile bin 800 dolarda yer aldığını belirterek ilk dirençlerin de bin 868 dolar ile bin 875 dolar bandında konumlandığını kaydetti.
İlk dirençler için “Olası tepki çıkışının devamı için bu seviyenin geçilmesi önemli olacak.” yorumunda bulunan Zeynel Abidin Balcı, sonraki dirençlerin ise bin 895 dolar ve bin 920 dolarda bulunduğunu ifade etti.

Gram altın kısa vadeli düşüş trendinde

Teknik açıdan gram altının 466 lira 65 kuruştaki önemli desteğini aşağı yönlü kırdığını ve kısa vadeli düşüş trendi içerisinde bulunduğunu kaydeden Alan Yatırım, gram cinsindeki dirençlerin 464 lira ile 468 lirada bulunduğunu, desteklerin ise 460 lira ile 457 lirada yer aldığını bildirdi.

Taşınmaz Haber, Döviz.com

Ziraat Yatırım: Kısa vadeli güçlü dolar teması… 24 Eylül döviz kurları