Kategoriler
Proje Haberleri

Altın fiyatları ne kadar? Gram altın yükselişle başladı

Altın fiyatları, ons altın ve dolar kurundaki yükselişe paralel olarak değerleniyor.

Gram altın geçtiğimiz haftayı yüzde 1,3 seviyesindeki artışla 279,2 liradan tamamlarken 23 Eylül’e de artışla başlayan altının gram cinsindeki fiyatı 279,8 seviyelerinde izliyor.

Ons altın ise geçtiğimiz haftayı yüzde 0,9 oranındaki artışla kapatırken bugüne yüzde 0,1 oranındaki yükselişle bin 517,7 dolar seviyesinden başladı.

Analistler, ons altında teknik açıdan bin 490 dolar seviyesinin destek konumunda bulunduğunu belirtirken bin 525 dolar seviyesinin ise direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Bugün altın fiyatları ne kadar? 23 Eylül Pazartesi

Cumhuriyet altını ne kadar? Tam altın ne kadar? Ons altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar? Gram altın ne kadar? Bugün saat 13.44 itibariyle altın fiyatları yaklaşık olarak şöyle;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı yaklaşık 1.845,53 lira iken satış fiyatı 1.891,57 lira,
  • Tam altının alış fiyatı yaklaşık 1.789,91 lira iken satış fiyatı 1.824,60 lira,
  • Ons altının alış fiyatı yaklaşık 1.520,32 lira iken satış fiyatı 1.520,58 lira,
  • Çeyrek altının alış fiyatı yaklaşık 447,45 lira iken satış fiyatı 457,50 lira,
  • Gram altının ise alış fiyatı yaklaşık 279,67 lira iken satış fiyatı 279,82 lira seviyelerinde bulunuyor.

Merkez bankalarının kararı etkili olmadı

Altın fiyatları yükselirken küresel risk iştahındaki artış, kurlardaki baskıyı destekliyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın ticaret görüşmelerine ilişkin açıklamasının ardından ABD’deki tarım çiftliklerine gezi düzenlemeyi planlayan Çinli heyet, geziyi iptal etti. Analistler, bu gelişmelerin altın fiyatlarını yükselttiğini kaydederken Merkez bankalarının para politika kurulunun faiz indirimine ilişkin toplantıları tamamlandı.

Özellikle ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın karar sonrasında yaptığı açıklamalarda gelecekte alınacak yeni faiz indirimi sinyallerini net bir şekilde verilmemesiyle birlikte küresel çaptaki makroekonomik görünümdeki belirsizliklerin sürdüğünü analistler tarafından belirtildi.

Analistler, bugün yurt içinde finansal hizmetler güven endeksinin yurt dışında ise euro bölgesi ile ABD’deki Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ve Chicago Fed Aktivite endeksinin takip edileceğini kaydetti.