Kategoriler
Ekonomi Gündem

Altın fiyatları ne kadar oldu? 15 Kasım Cuma

Altın fiyatları arasındaki gram, güne yatay bir seyirle başladı. Hem dolar kurundan hem de ons altın fiyatına paralel olarak izleyen altının gram cinsindeki değeri, dün hem kurdaki hem de ons fiyatındaki artışla beraber günü yükselişle tamamladı.

Gram altın, 14 Kasım’ı yüzde 0,6 seviyesinde değer kazanarak günü 271,8 liradan tamamladı. Altının gram cinsindeki değeri güne hafif bir yükselişle başlayıp tekrar aşağı yönlü hareket ederken altının ons cinsindeki değeri ise hafif düşüşünü sürdürdü.

Ons altın fiyatında teknik açından bin 447 dolar seviyesinin destek konumunda bulunduğunu belirten analistler, bin 480 dolar seviyesinin ise direnç durumunda bulunduğunu açıkladı. Analistler, gram altın fiyatında destek konumunun ise 267 lira seviyesi olarak ön plana çıktığını kaydetti.

Altın fiyatları ne kadar? 11 Kasım Pazartesi

Cumhuriyet altını, Tam altın ve yarım altın hangi seviyelerde bulunuyor? Bunların yanı sıra ons altın kaç lira? Çeyrek altın fiyatı hangi seviyelerden işlem görüyor? Altının ons cinsindeki fiyatından etkilenen gram altın ne kadar? Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 13.30 itibariyle altın fiyatları yaklaşık olarak şöyle;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı yaklaşık 1.789,89 lira iken satış fiyatı 1.834,12 lira,
  • Tam altının alış fiyatı yaklaşık 1.735,90 lira iken satış fiyatı 1.769,00 lira,
  • Yarım altının alış fiyatı yaklaşık 865,11 lira iken satış fiyatı 887,25 lira,
  • Ons altının alış fiyatı yaklaşık 1.465,58 lira iken satış fiyatı 1.465,79 lira,
  • Çeyrek altının alış fiyatı yaklaşık 433,97 lira iken satış fiyatı 443,69 lira,
  • Gram altının ise alış fiyatı yaklaşık 271,22 lira iken satış fiyatı 271,35 lira seviyelerinde bulunuyor.

Piyasaların gündeminde neler var?

Çarşamba günü Washington’da yapılan görüşmelerin ardından döviz kurları ve altının gram cinsindeki fiyatı sınırlı düşüş gösterdi. ABD ile Türkiye arasındaki görüşmelerde Suriye operasyonları başta olmak üzere ticaret hacminin genişletileceğine, S-400 konularına çözüm getirileceğine yönelik mesajlar verildi. Olumlu cümleler art arda geldi. 

Öte yandan altın fiyatları üzerinde etki yaptığı belirtilen ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmeleri önem taşıyor ancak analistler, konu hakkında ABD’nin yaptığı olumlu açıklamalara rağmen piyasada temkinli duruşun sürdüğünü belirtti. 

Analistler, yurt içi piyasalarında bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) beklenti anketinin yurt dışında ise euro bölgesinde Tüketici Fiyat Endeksi ve ABD’de sanayi üretimi öncelikli olmak üzere yoğun bir veri akışının izleneceğini belirtti.