Kategoriler
Ekonomi Gündem

Altın fiyatları ne kadar? Ünlü yatırımcıdan tavsiye…

Altın fiyatları yukarı yönlü yükselişini sürdürüyor.

Bu haftaya yükselişle başlayan gram altın 277 lira ulaşırken 280 lira olan direnç seviyesinin altında kalmaya devam ediyor.

Gram altın, geçtiğimiz haftayı yüzde 0,4 oranındaki azalışla haftayı 276,6 liradan tamamladı.

İki hafta boyunca Merkez bankalarının para politikası kararlarının izleneceğini belirten analistler, Merkez bankalarının kararlarının altın fiyatları üzerinde etkili olmasının beklendiğini söyledi. Bu hafta, 12 Eylül Perşembe günü, gerçekleşecek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) kararının yanı sıra Avrupa Merkez Bankasının toplantısı; gelecek hafta da ABD, Japonya ve İngiltere Merkez bankalarının kararları piyasalar açısından önem taşıyor.

Ons altında teknik açıdan 1.490 doların destek olduğunu söyleyen analistler 1.525 dolar seviyesinin ise direnç konumunda olduğunu belirtti.

Bugünkü altın fiyatları… 9 Eylül 2019

Bugün saat 11.54 itibariyle altın fiyatları şöyle;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı yaklaşık 1.837,70 lira iken satış fiyatı 1.882,92 lira,
  • Tam altının alış fiyatı yaklaşık 1.781,4232 lira iken satış fiyatı 1.816,11 lira,
  • Ons altının alış fiyatı yaklaşık 1.508,31 lira iken satış fiyatı 1.508,49 lira,
  • Çeyrek altının alış fiyatı yaklaşık 445,28 lira iken satış fiyatı 455,38 lira,
  • Gram altının ise alış fiyatı yaklaşık 278,34 lira iken satış fiyatı 278,50 lira seviyelerinde bulunuyor.

Altın fiyatları artarken Mobius‘tan yatırımcılara tavsiye

Ağustos ayında yatırımcılara, hangi seviyede olursa olsun, altın almalarını öneren Amerikalı yatırımcı Mark Mobius, yeni bir tavsiyede bulundu.

Mobius Capital Partnes’ın kurucusu Mobius, yatırımcılara yönelik tavsiyesinde portföylerinin yüzde 10’unu fiziki altında tutmaları önerisinde bulundu.

Merkez bankalarının faiz indirimi kararına gittiğini belirten ünlü yatırımcı, “Benim görüşüme göre, para arzının inanılmaz miktarda arttığı ortamda gidilecek yol fiziki altındır.” dedi.

Foreks’in haberine göre CNBC’ye konuşan Mobius, “Tüm merkez bankaları faizleri aşağı çekmeye çalışıyorlar ve sisteme para pompalıyorlar. Sonrasında da sisteme kripto paralar geliyor ve hiç kimse gerçekte ne kadar kripto para olduğunu bilmiyor.” sözlerini kaydetti.

Mark Mobius, özellikle, ABD Doları’nın zayıflaması hâlinde yatırımcıların fiziki altına yönelmeleri gerektiğini bildirdi.

Çin ile ABD gelişmeleri risk algısını azalttı

ABD ve Çin arasındaki ticari gerginlikler küresel piyasalardaki risk algısını artırırken kurlarda yükselmeye sebep olmuştu. Analistlere göre, ABD ile Çin arasındaki görüşmelerin ekim ayında yeniden başlayacak olması, küresel piyasalardaki risk algısını azalttı.

Analistler, ayrıca, yurt içinde TCMB’nin beklenti anketi, yurt dışında ise euro alanında yatırımcı güven endeksi ve İngiltere’de sanayi üretimi verilerinin takip edileceğini bildirdi.