Kategoriler
Ekonomi Gündem

Altında düşüş… Bugünkü altın fiyatları

Dün döviz kuruyla beraber yurt içindeki gram altın, ons altın, cumhuriyet altını fiyatlarında da düşüş yaşanırken altın fiyatları son altın yılın en yüksek seviyelerinde seyrediyor. Son zamanlarda yükseliş trendine giren altının gram cinsi, sabah saatlerinde 284,24 liradan işlem görürken yüzde 1,6 oranında değer kaybı yaşadı.

Gram altın, 3 Eylül’ü yüzde 0,3 oranındaki azalışla 284,9 liradan tamamlamıştı.

Ons altın ise 4 Eylül sabah saatlerinde yüzde 0,7 oranında değer kaybı yaşadı.

Bugün yurt içinde reel efektif döviz kuru; yurt dışında Almanya ve euro bölgesindeki diğer hizmet ve bileşik Satın alma Yöneticileri Endeksi, ABD’de dış ticaret dengesi verileri ile ABD Merkez Bankası Bej Kitap Raporu’nun takip edileceğini söyleyen analistler, ons altında, teknik açıdan, 1.530 doların destek, 1.555 dolar seviyesinin direnç konumunda olduğunu belirtti.

Bugünkü altın fiyatları

Güne değer kaybıyla başlayan altın, ne kadar oldu? 4 Eylül Çarşamba günü saat 13.50’den itibaren altın fiyatları şöyle;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı yaklaşık 1.852,55 lira iken satış fiyatı 1.898,77 lira,
  • Tam altının alış fiyatı yaklaşık lira iken satış fiyatı 1.796,1962 lira,
  • Ons altının alış fiyatı yaklaşık 1.537,34 lira iken satış fiyatı 1.537,57 lira,
  • Çeyrek altının alış fiyatı yaklaşık 449,07 lira iken satış fiyatı 459,22 lira,
  • Gram altının ise alış fiyatı yaklaşık 280,72 lira iken satış fiyatı 280,83 lira seviyelerinde bulunuyor.

Fiyatlar yükselmeye devam edecek

Küresel piyasalardaki olumsuz gelişmeler yatırımcıları güvenli bir liman aramaya yönlendiriyor. Para birimlerindeki belirsizlikler yatırımcıları altına yönlendiriyor.

Büyüme ve enflasyon verilerinin beklenenden daha iyi olmasının da etkisiyle, dün dolar kuru, lira karşısında hızla değer kaybetmeye başladı. Liranın değeri yükselirken altın fiyatları da yurt içinde düşüş yaşadı. Ancak küresel piyasalardaki resesyon endişeleri altın fiyatlarındaki yükselişi desteklerken uzmanlar altın fiyatlarının yükseleceğini söylüyor.

Ons altın fiyatının yükselişinde ABD’de açıklanan ISM imalat sanayi endeksinin beklentilerin altında olmasının etkili olduğunu söyleyen analistler, küresel piyasalarda artış gösteren risk algısının ve İngiltere’de Brexit süreci başta olmak üzere yoğunlaşan siyasi risklerin altın fiyatlarını desteklemeye devam edeceğini belirtti.