Kategoriler
Ekonomi Gündem

Altının fiyatı ne kadar oldu? 12 Ağustos’un altın fiyatları

Tarihin en eski dönemlerinden beri altın, ilgi odağı oluyor. Günümüzün yatırımcıları altını güvenli bir liman olarak görürken değerli bir iletken olan altın, hemen hemen her evin çekmecelerinde yer alıyor.

Küresel ve yerel ekonomideki gidişattaki güvensizlik, yatırımcıların para birimlerine olan güvenini azaltırken altın günbegün değer kazanıyor.

Takı eşyası ve süs malzemesi de olarak kullanılan altına olan yatırım, istatistiklere göre, gittikçe artıyor.

Altının takipçileri gün geçtikçe artarken zamanlarda dikkat çekici bir şekilde hızla yükselen altının bugünkü değeri ne kadar? Hiçbir zaman paslanma göstermeyen bir iletken olan altına yatırım yapan çoğunluk her gün bu soruyu soruyor.

İlk Çağlardan beri insanların ilginisi çeken altın, yatırımcısına daima kazandırırken güvenilir bir liman olarak nitelendirilmiştir. Ülkeler arasında yaşanan gerginlikler, özellikle son günlerde yaşanan olaylar, altının değerini bir hayli yükseltmiştir.

Ülkemizde ise altın mevduatına yapılan yatırım geçtiğimiz seneye göre oldukça dikkat çekici bir seviyede yükselme yaşamıştır. Hâl böyle olunca “Altın ne kadar oldu?” sorusu İnternet’teki arama motorlarını meşgul ediyor. Peki; altının bugünkü cumhuriyet, tam, yarım, gram, çeyrek cinsindeki değeri nedir?

12 Ağustos altın fiyatları

Geleneklerimizde çeyrek altın yer alırken son zamanlarda ülkemizdeki vatandaşlar daha çok gram altına yönlenmektedir. Bunun başlıca sebebinin ise altının pahalı olmasıdır. Bu akşam, saat 18.07’de gelen güncel verilere göre;

  • Cumhuriyet altının alış fiyatı 1.773,55 iken satış fiyatı 1.817,89 TL,
  • Tam altının alış fiyatı 1.720,01 TL iken satış fiyatı 1.753,66 TL,
  • Ons altının alış fiyatı 1.504,86 TL iken satış fiyatı 1.505.08 TL,
  • Yarım altının alış fiyatı 857,51 TL iken satış fiyatı 879,77 TL,
  • Çeyrek altının alış fiyatı 430,08 TL iken satış fiyatı 439,81 TL,
  • Gram altının ise alış fiyatı 268,71 TL iken satış fiyatı 268,88 TL seviyelerinde gezmektedir.