Kategoriler
Gündem

Amasya’ya Hilton Garden Inn geliyor

Hilton Garden Inn Amasya, şu an faaliyette olan ve geliştirme aşamasında 20’den fazla tesisi bulunan Hilton Garden Inn markasının portföyüne katılıyor. Hilton Garden Inn Amasya’nın 2024 yılında açılması planlanıyor. Üstelik bu proje kentin ilk uluslararası markalı oteli olacak.

Hilton Garden Inn Amasya, tarihi kentteki ilk uluslararası marka olacak

Hilton, Hilton Garden Inn Amasya’nın açılışı için Aksav İnşaat Turizm ve Temizlik Sanayi Ltd. Şti. ile franchise anlaşması imzaladığını açıklamıştır. 2024 yılında açılması planlanan 100 odalı tesis, tarihi kentteki ilk uluslararası marka olacaktır. Bu tesis şehir merkezinde konumlanmıştır. Üstelik Amasya’nın tarihi yerlerine, ofislere ve perakende satış noktalarına yürüme mesafesindedir. Bunun yanı sıra tarih ve kültür keşfinden iş seyahatlerine kadar birçok seyahat ihtiyacını karşılamayı hedeflemektedir.

Hilton Türkiye Yatırım Yönetici Direktörü Tuğrul Temel proje ile ilgili bildilendirmelerde bulunmuştur. Tuğrul Temel; “Hilton Garden Inn Amasya, zengin mirası, Osmanlı mimarisi, Yeşilırmak vadisi boyunca uzanan konumu ve tarihiyle ünlü bu destinasyonu ziyaret eden konuklara olağanüstü bir hizmet sunmaktadır. Bu anlaşma, Hilton Garden Inn Erzurum ve Hilton Garden Inn Balıkesir ile birlikte, bu yıl açılacak olan 20’den fazla tesis ile Hilton Garden Inn markasının Türkiye’deki başarısını vurguluyor.” dedi.

Hilton Garden Inn Amasya misafirleri, bütün gün açık restoran ve kafe hizmetlerinden yararlanabilecektir. Ayrıca 200 metrekarenin üzerinde etkinlik ve toplantı alanından faydalanabilecekler.

“Yaşayan Müze”

Amasya, Orta Karadeniz’in en önemli destinasyonlarından biri olmaktadır. Üstelik 8500 yıllık tarihi, eşsiz coğrafyası ve doğal güzellikleriyle “yaşayan müze” olarak kabul edilmektedir. Kent aynı zamanda mermer, mobilya ve metal gibi alanlarda uzmanlaşmış onlarca üretim tesisine ev sahipliği yapan bir sanayi merkezi konumundadır.

Hilton’un Türkiye’deki markaları genelinde faaliyette veya geliştirilmekte olan ortalama 100 adet tesisi bulunmaktadır. Bu tesislerden bazıları; Conrad Hotels & Resorts, LXR Hotels & Resorts, Curio Collection by Hilton, Hilton Hotels & Resorts, DoubleTree by Hilton, Hilton Garden Inn ve Hampton by Hilton olarak öne çıkmaktadır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…