Kategoriler
Emlak Haberleri

Amerika inşaat sektörü toparlanma sinyali verdi

İnşaat sektörü, küresel piyasalarda yaşanan dalgalanmadan en çok etkilenen sektörlerin başında yer almaktadır. Ancak sektörü 2022 yılına daha iyi bir başlangıç yaptı. Amerika Birleşik Devletleri inşaat izinleri rekor kırmıştır.

Amerika, Aralık 2021 tarihine ilişkin konut verilerini açıklamıştır. Açıklanan verilere göre bir süredir problemler yaşayan konut sektöründe toparlanma son derece sert bir şekilde yaşanmıştır. 2021’in aralık ayında Amerika’da inşaat izinleri son 11 ayın en yüksek seviyesine çıkmıştır.

Amerika Birleşik Devletleri İnşaat İzinleri Aralık 2021 Raporu Yayımlandı

İnvesting tarafından yapılan habere göre; Amerika’da inşaat izinleri 2021 yılının aralık ayında son 11 ayın en yüksek rakamını görmüştür. Böylece bu oran yüzde 9,1 olarak gerçekleşmiştir. ABD Konut başlangıçları ise Mart ayı ardından en yüksek seviye ulaşmıştır. Böylece bu oran 1 milyon 702 bin rakamına varmıştır.

Yaşanan yükselişin en önemli birinci nedeni, Amerika hala çok düşük olan kredi faiz oranları olmaktadır. İkinci önemli neden ise salgın sonrası değişen yaşam koşullarının sosyal konutlara olan talebi arttırması olarak gösterilmiştir. Küresel piyasalarda yaşanan konut fiyatlarındaki artış Amerika’da ki konut fiyatlarına da yansımıştır. Ayrıca konut fiyatlarında yaşanan yükselişin en önemli nedeni olarak ise küresel piyasalardaki demir-çelik ürünlerine gelen rekor zamlar olarak gösterilmektedir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…