Kategoriler
Gündem

Ankapark hacizlik oldu, zemini de çökebilir!

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek’in “çılgın proje” olarak nitelendirdiği Wonderland Eurasia (eski adıyla Ankapark) projesine haciz geldi.

Wonderland Eurasia içerisindeki bilgisayarlar ve taşınabilir malzemeler alınmaya başlandı.

BirGün gazetesinden Hüseyin Şimşek’in haberine göre, 2 milyar liraya mâl olan ve Atatürk’ün şartlı vasiyetinin ihlal edilerek yapıldığı söylenen Park, hacizlik oldu.

Atatürk Orman Çiftliği‘nde (AOÇ) bulunan tematik parkı yöneten şirketin çok sayıda malına haciz geldi.

GBM Ticaret A.Ş. ile Çelik Ortak Girişim Grubuna ihale yoluyla verilen Park’taki, öncelik bilgisayarlarda olmak üzere, taşınabilir malların büyük çoğunluğu alınmaya başlandı.

Söz konusu Park’a ürün ve mal servisi yapan esnafa verilen birçok çekin karşılıksız çıkması sonucu esnaf haciz yoluna gitti.

Gökçek görevinden ayrıldıktan sonra kullanılmayan Park, GBM Ticaret A.Ş. ile Çelik Ortak Girişim Grubuna ihaleyle verildi. Ancak Ankara esnafına 5 milyon liralık borcu bulunan şirketin bu borcu ödeyemeyecek durumda olduğu belirtildi.

Gökçek yargılanmalı!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan konuyla ilgili açıklamada bulundu. Sözcü gazetesinden Yavuz Alatan’ın haberine göre; Wonderland Eurasia projesinde yapılanın “kamu israfı” olarak nitelendiren Candan, Melih Gökçek’in yargılanması gerektiğini söyleyerek sözlerini “bu zarar Gökçek’ten tazmin edilmeli.” şeklinde sürdürdü.

Projenin israf niteliğinde olacağını defalarca dile getirdiklerini kaydeden Candan, “Ankapark‘a yönelik bir müşteri potansiyeli olmadığını da söylemiştik. Ankapark‘ın giderinin karşılanması için girişi 50 lira dahi olsa, yılda 18 milyon kişinin Ankapark‘a gitmesi gerekiyordu. Ankapark israf projesiydi sübvanse edilerek hayatta kalabiliyordu. Sübvanse edilemediği için Ankapark projesi çöktü.” diye konuştu.

Zemini de çökecek!

Mimarlar Odası Şube Başkanı, Wonderland Eurasia tema parkının kurulduğu zeminin sağlam olmadığını ifade etti. Tezcan Karakuş Candan, “Şu anda mali olarak çöktü; oradaki aletlerin sertifikasyonu yapılmadığı, zemini yumuşak ve tarım arazisi olduğu için bu sefer de zeminsel olarak çökecektir. Finans çöküşünün ardından bir de mekânsal çöküş gelecektir diye düşünüyoruz. Bu israfın en büyük sorumlusu Melih Gökçek’tir. Gökçek yaptığı kamu israfı nedeniyle yargılanmalı ve bu zarar Gökçek’ten tazmin edilmeli.” diye konuştu.