Kategoriler
Ekonomi Gündem

Ankapark yeniden karanlık günleri yaşıyor

Ankapark karanlık döneme yeniden giriş yaptı. Wonderland Eurasia olarak da bilinen eğlence parkı, güvence bedelini ödeyemeyince bir dönem kapılarına kilit vurmak zorunda kalmıştı. Ancak durumun Başkent Elektrik ile düzeltilmesi sayesinde yeniden faaliyete geçen alan; şimdilerde faturaların birikmesine sahne olunca elektrik kesintisi parkta yeniden baş gösterdi.

Ankapark borç içinde yüzüyor

Disneyland’ı kendine örnek alan Wonderland Eurasia (Ankapark) projesi açıldığı günden bu yana belini doğrultamadı. Verilen güvencenin karşılanamadığı, işçilerin maaşlarının ödenemediği dönemden sonra şimdi de biriken faturalar karşısında elektriğin kesilmesine neden oldu.

Proje zamanın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde inşa edilmesi, Hayvanat Bahçesi’nin bulunduğu Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) üzerinde bulunan ağaçların kesiminde büyük rol oynadı. Yüksek maliyetlerin harcandığı proje için, kamuoyunda tepki yaratan konumu başlangıç olarak kötü bir imaj çizdi. İşletmeye hızla açılan ve hedeflenen sürenin dolmaması nedeniyle birçok makinenin kurulumunda arıza yaşanırken, daha ilk günlerde vatandaş eğlence parkına olan güvenini kaybetmiştir. Ayrıca eğlenmek isteyen genç kesimin fahiş fiyatlar karşısında kapısından geri döndüğü Ankapark, şu günlerde finansal sorunlarla boğuşuyor.

Eğlence parkına derin bir sessizlik hâkim

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, titizlikle yürüttüğü çalışmalarda Ankara üzerine harcanan rakamları incelemeye aldı. Bu süreçte Ankapark üzerinde yoğunlaşan Başkan, eğlence parkının güncel fiyatlarla 750 milyon dolara mal olduğunu belirtti. Güvence bedelini ödeyemeyen firma, aynı zamanda elektrik faturasını da biriktirince Başkent Elektrik tarafından elektrik kesintisine maruz kaldı.

2019 yılının sonlarına doğru aynı sorunla yüzleşen Wonderland Eurasia (Ankapark), Başkent Elektrik ile yeni bir anlaşmaya gitmişti. Parkın işletmecisi tarafından atılan adımda, faturaların yeniden ödenmediğini gören kurum tarafından elektrik kesintisi yaşatıldı. Geçtiğimiz dönem itibariyle sadece 2,5 milyon TL elektrik faturası biriken parkın borcu giderek katlanmış bulunuyor.

“10 Milyon turist Ankara’ya gelecek”

Dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ifadeleriyle, 10 milyon turistin Ankara’ya gelmesi beklenen proje karanlığa gömüldü. Şimdilerde sadece demir yığını olarak tanımlanan eğlence merkezi, Ankara içi bile ziyaretçileri barındırmazken; işçiler maaşlarını alamayınca alanı terk etmek durumunda kaldı.

Proje başlangıcından itibaren büyük tepkilere neden olan Wonderland Eurasia, geçtiğimiz yıl kötü sahnelere neden olmuştu. Bunlardan birisi, Rollercoaster makinesinin bozulmasıyla birlikte insanların metrelerce yükseklikte yer alan raylardan yürüyerek inmesi olarak biliniyor. Tam iki kez aynı makine üzerinde aksaklık yaşanan merkez çıkan haberler karşısında destekte bulunan kesimi kaybetti. Bir zamanlar sosyal medya üzerinden büyük tepkilere yol açan o yer artık büyük bir sessizlik içinde. Önümüzdeki günlerde ise borç içinde kalan eğlence parkı için ne yapılacağı bilinmiyor.