Kategoriler
Proje Haberleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi trafik sorunlarına karşı proje geliştirdi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, trafik sorunlarını ortadan kaldırmak için yeni bir projeye başladı. “Dev proje” olarak lanse edilen bu girişimde trafik sorunun tamamen bitirilmesi hedeflenmektedir.

Ankara Büyükşehir Belediyesi karayollarını düzeltiyor

Ankara’da trafik sorunu denildiğinde akla gelen yerlerden ilk üçü; Etimesgut İstasyon Caddesi, Hasköy (Fruko) ve Bağlıca Bulvarı oluyor. Bu bölgelerde başlatılan yeni projede yapım çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, üç yeni köprülü kavşak daha yapacak. Şaşmaz Sanayi Bulvarı’nda iki adet ve Ayaş yolu Devrimler Caddesi kesişiminde ise bir adet köprülü kavşak yapımına başlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde devam eden çalışmalar, karayollarında oluşan sorunları çözüm yoluna kavuşturmak için yapılmaktadır. Ankaralıların en büyük kabusu olarak zihinlerine yer edinen trafik sıkışıklığı, Etimesgut İstasyon Caddesi, Hasköy (Fruko) Köprülü Kavşağı ve Bağlıca Bulvarı Otoyol Bağlantısı projeleri sayesinde son bulmak üzere. Projelerin neredeyse bitme noktasına ulaştığını açıklayan Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni üç köprülü kavşak için harekete geçeceklerinin haberini verdi.

Ayaş Yolu Devrimler Caddesi için köprülü kavşak

Sincan Devlet Mahallesi ve sanayi bölgesinde giriş çıkış ve hemzemin sorunlarının yakın zamanda çözüme kavuşturulması bekleniyor. Ayaş Yolu üzerinde oluşan trafik sıkışıklığını en aza indirgemeye kararlı olan Büyükşehir Belediyesi, Devrimler Caddesi kesişiminde yer alan bölgeye yeni bir köprülü kavşak yapmaya karar verdi. Hedeflenen projenin gerçekleştirilebilmesi adına ihaleye çıkarıldığı söyleniyor. İşlemlerin tamamlanmasıyla birlikte Ayaş Yolu’ndan Yenikent Semt Merkezi’ne doğru kesintisiz bir şekilde yolculuk yapılması sağlanacak.

Şaşmaz Sanayi dönüşüm sürecinde

Şaşmaz Sanayi’de özellikle giriş ve çıkış süreçleri oldukça külfetli görünmektedir. Aynı zamanda Batıkent-Çayyolu istikametinde seyrine devam eden araçların trafik sıkışıklığına yol açmaması adına yeni bir proje geliştirildi. Buna göre, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı olarak da bilinen İstanbul Yolu ve Ankara Bulvarı ile Şaşmaz Kavşağı arasında yer almakta olan caddelere köprülü kavşak yapılacak. Bu girişimin 2473. Cadde ve 2474. Cadde  üzerinde olduğu belirtildi. Keşif çalışmalarıyla başlayan ihale süreci, projenin tamamlanmasıyla birlikte sanayi dönüşlerinde büyük rahatlamalara gidilecek.

İstasyon Caddesi’nde ilk etap bitme noktasına ulaştı

Etimesgut ve Sincan bölgesinde yaşamlarını sürdüren vatandaşların sıklıkla şikayette bulunduğu İstasyon Caddesi için çalışmalar başlatıldı. Burada ilk etabın tamamlanması için son günlerin geldiği haberi verilmiştir. Ayrıca proje kapsamında İstasyon Caddesi üzerindeki üç alt geçit, beş demiryolu geçiş köprüsü ve bir alt geçit imalatı ile trafik sıkışıklığını azaltacak.

Projede ilk etabın tamamlanmaya yakın olduğu bildirilirken, trafikte yaşanan sıkışıklığın azalması amacıyla Etimesgut Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi önünde yer alan üç gidiş üç geliş alt geçit imalatı ve Türk Kızılay’ı önündeki alt geçit projesinde sona gelindi. Askeri bölgede devam eden çalışmalarda duvarların geriye alınması için büyük bir çaba sarf edilmektedir.

Bağlıca Bulvarı üzerindeki çalışmalara devam

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni yatırım merkezlerinden birisi olan Bağlıca’da trafik yoğunluğunu en aza indirgemeye kararlı. Burada oluşan trafik sorunlarının, özellikle de Yapracık Bölgesini etkilememesi adına çalışmalara hız kazandırıldı. Bağlıca Bulvarı Otoyol Bağlantısı olarak bilinen bu yol, Kara Yolları Genel Müdürlüğü ile ortak girişimin sonunda tamamlanacak. Esenboğa Havaalanı’ndan şehir merkezine kesintisiz ulaşım sağlamak isteyenler için ise Şehit Ömer Halisdemir Bulvarı üzerindeki çalışmalar devam ediyor.

ABB hakkındaki haberlere göz atmak için tıklayınız.