Kategoriler
Emlak Haberleri

Ankara inşaat sektörünün 2022’deki görünümü

Remax Borsa Brokeri Özer Alkan, Ankara ilinin ticari ve lüks gayrimenkul sektörünün yılın her döneminde canlı ve istekli olduğunu ifade etmiştir. Alkan; “kararlı yatırımcıların doğru alanlarda projeler üretmektedir. Bu sayede, 2022 yılında konut arzında yeterlilik, fiyatlarda istikrar, satışlarda canlılık olacak’ açıklamalarını yapmıştır. Özer Alkan, Ankara’nın milli gelire en fazla katkı sağlayan kent olduğu bilgisini vermiştir. Alkan; “Başkentin ekonomisi her sene büyüdüğü için doğru alanlarda üretilecek ve tüketicilerin daha çok yararlanabileceği ticari ve konut projelerine ihtiyaç artıyor.” dedi.

“Alıcı ve satıcı kitlesinde temkinli bir bekleyiş görüyoruz”

Alkan, dalgalı döviz kurları döneminde herkesin doğru fiyata odaklandığını belirtmiştir. Ayrıca Alkan şu sözlere değinmiştir; “Alıcı ve satıcı kitlesinde temkinli bir bekleyiş görüyoruz. Kurların stabilize olmasıyla piyasaların sakinleşeceğini düşünüyoruz. Ayrıca ticari ve konut gayrimenkul rakamlarının yılın ikinci yarısında oturacağına öngörmekteyiz.” dedi. Özer Alkan, arzın doğal talep rakamlarının ulaşması için doğru alanlarda proje üretilmesi gerektiğini belirtmiştir. Ayrıca Ankara gayrimenkul sektörünün 2022’deki görünümü şu şekilde özetlemiştir;

“Alıcı ve satıcı kitlesinin döviz kurlarının seyrini bir süre takip ettikten sonra almaya veya satmaya başlayacağını düşünüyoruz. Ayrıca Ankara’da konut fiyatlarının Nisan ayından sonra oturmaya başlayacağını tahmin ediyoruz. Sabit ve orta gelir grubunun alım gücü düşmüştür. Bu sebeple ertelenmiş konut talebi bir süre daha devam edecektir. Kat karşılığı üretilecek ticari ve konut projelerinde yatırımcı ve arsa sahipleri cephesinde oranlar, bölgelere göre farklılık gösterecektir.

Hükümet, konut arzını artırmak için kentsel dönüşümün finansmanında inşaat firmaları açısından etkin yöntemler geliştireceğini düşünüyoruz. Ankara’da çağdaş konutlar, karma projeler, Beytepe, Yaşamkent, Çayyolu, Alacaatlı, İncek, Oran bölgelerinde yoğunlaşmaya devam edecektir. Bu bölgedeki gayrimenkullerin satış ve kiralama kabiliyetlerinin arttığını göreceğiz. İnşaat firmaları, mülk sahipleri ve tüketiciler, gayrimenkulde alım veya satım pozisyonuna geçmeden önce bu alanın uzmanlarından destek almaları gerekmektedir. Bunun sonucunda uzun vadede sonsuz faydalar görüyoruz.” açıklamalarını yapmıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…