Kategoriler
Ekonomi Gündem

Türkiye’yi ikinci yapan müteahhitler ödüllendirildi

Türkiye, “Dünyanın En Büyük 250 Müteahhidi” listesinde dünya ikincisi oldu. Türkiye, geçtiğimiz yıl da aynı alanda ikinci olmuştu. Türk şirketlerin bu başarısı Müteahhitler Birliği tarafından düzenlenen “2019 Yılı Yurt dışı Müteahhitlik Hizmetleri Başarı Ödülleri Töreni”nde ödüllendirildi. 

Ödül alan firmaların arasında ANT Yapı da bulunuyor. Firma, Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi’nde Türkiyeli 10 şirket arasında 6’ncı sırada yer aldı.

Uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) her yıl “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi”ni hazırlıyor. ENR’nin hazırladığı listede, firmaların kendi ülkesi dışında gerçekleştirdikleri projelerden elde edilen gelirleri bulunuyor. 

Bu yıl içerisinde yurt dışı faaliyetlerinden dolayı 44 şirket ödül aldı. Ödül alan firmalar şöyle:

Rönesans, Limak, Tekfen, Tav, Yapı Merkezi, Ant Yapı, Enka, Alarko, Gama, Çalık Enerji, Mapa, Gülermak, Nurol, Onur, Doğuş, Ic İçtaş, Yüksel, Kuzu, Dekinsan, Kolin, Esta, Taca, Yenigün, Eser, Kayı, Ad Konut, Gap, Anel, AE Arma-elektropanç, STFA, Tepe, Summa, Gürbağ, Nata, İlk, Cengiz, Üstay, Kur, Polat Yol, Özkar, Zafer, Özgün Yapı, Makyol, MBD

Erdoğan’dan tebrik mesajı

Bu firmaların ödüllendirildiği törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da katıldı. Ödülü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay teslim etti. Yurt dışı ziyareti nedeniyle ödül törenine katılamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ödül alan firmalara tebrik mesajı yolladı. 

Fuat Oktay “Bizim de otoyollar, havalimanları, metro hatları, limanlar, konutlar ve hizmet binaları gibi ülkemize kazandırdığımız pek çok hayati yapı mimarıyla, mühendisiyle, müteahhidiyle ve işçisiyle inşaat sektörünün ürünüdür. İnşaat sürecinin tamamını üstlenerek hayatlar inşa eden siz kıymetli müteahhitlerimiz, inşaat sektörünün en önemli parçasısınız. Üstlendiğiniz projeleri dünyanın her yerinde en hızlı ve en kaliteli şekilde tamamlayarak bugün dünyada bir marka haline gelmiş durumdasınız.” ifadelerini kullandı.