Kategoriler
Proje Haberleri

Ant Yapı’dan Rusya’da yeni projeler

“Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde bu yıl 86. sırada yer alarak ilk 10 Türk firmasından biri olan Ant Yapı, Rusya’nın Moskova şehrinde, otel-ofis projesine başlıyor.

Bugüne kadar Avrupa’nın en yüksek binası unvanını alan OKO Towers, Soçi Olimpiyat Köyü ve inşaatına devam edilen Domodedovo Havaalanı Terminal 2 binası olmak üzere Rusya’da önemli projelere imza atan Ant Yapı, Moskova’da 1905 metro istasyonuna yakın, toplam 40 bin metrekare büyüklüğünde, Action 44 Otel- Ofis projesini hayata geçiriyor.

Projede; Shell&Core ofis, otel binası, kongre merkezi, otopark, restoran ve kafeler yer alıyor. Action 44 Otel- Ofis projesi; yer altında 3 katlı otopark, 11 katlı ofis ve 4 katlı otel binası olmak üzere toplam 15 kattan oluşuyor.

Moskova’da ofis anlayışına yeni soluk kazandıracak olan projenin en önemli özelliklerinden biri de çift çephe ile kaplı olması. Asıl cephenin üzerinde özel dış kaplama olarak yeşilliklerden oluşan dekoratif kafes sayesinde Action 44 sakinleri doğadan kopmadan teknolojinin konforunu yaşama olanağı bulacak.

Dünyanın birçok ülkesinde benimsenen çevre dostu bina sertifikası BREEAM’in standartlarına uygun olarak tasarlanan Action 44 projesinin ana yükleniciliğini Ant Yapı üstleniyor.