Kategoriler
Gündem

Antakya’da 2 konuttan 1 tanesi yıkıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş’ta konuştu. Bakan Soylu, Antakya şehrinde her 2 konuttan 1 tanesi yıkık vaziyette olduğunu söyledi. Depremden etkilenen bölgelerde delil olmadan enkazın kaldırılmadığını da söyleyen Bakan Soylu, güvenlik gücü sayısının arttırıldığını, son durum olarak ise 3’e katlandığını söylemiştir.

Türkiye Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışmaktadır. İlk olarak 7.7 büyüklüğünde, ikinci olarak ise 7.6 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Bu depremler sonucu Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Kilis, Diyarbakır, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya ve Hatay’da büyük yıkımlar meydana gelmiştir.

Antakya’da 2 konuttan 1 tanesi yıkıldı

Depremin ardından tüm arama kurtarma ekipleri bölgeye yönlendirilmiştir. Halen arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Depremin 10.günde Kahramanmaraş’ta açıklamalar yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antakya’da 2 konuttan 1 tanesinin yıkıldığını belirtmiştir.

Bakan Soylu, depremden etkilenen bölgelerde delil olmadan enkazların kaldırılmadığını söylemiştir. Soylu ayrıca  binaların yüzde 40’ında hasar tespiti yapıldığını belirtmiştir. Delil olmadan enkaz kaldırılmamaktadır. Antakya’daki iki konuttan biri yıkık ya da yıkılması gerekmektedir. Ayrıca konutların bir yılda teslim edileceği belirtilmiştir.

Açıklamada ayrıca bölgede güvenlik güçlerimizin sayısının 3 katına çıkartıldığı belirtilmiştir. Barınma merkezleri olarak çadırlar kurulmuştur. Türkiye genelinde 200 bin çadırın bölgeye sevk edildiği belirtilmiştir. Bu çadırların büyük bir bölümü kurulmuştur. Ayrıca 200 bin çadırın daha bölgeye sevk edileceği belirtilmiştir.

Salgın hastalıklar söz konusu değil

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşmasına şöyle devam etti. Salgın hastalık, enfeksiyon gibi bir yayılım söz konusu değildir. Hem hastanelerimiz işlem yapmaktadır hem de aynı zamanda onlarca ekip taramalarına devam etmektedir. Bu şehirler sağlam zemin üzerinde yeniden burada yaşayan vatandaşlarımızın şehri olarak hayatiyetine devam edecektir. Binaların nereye yapılacağına dair tespitler tamamlanmıştır.

Diğer gündem haberleri için tıklayınız….