Kategoriler
Dünya Gündem Sağlık

Artmaya devam ediyor… Kıbrıs, Suriye ve Norveç’te Kovid-19

İki gün önce iki kişiye, dün sekiz kişiye, bugün ise bin 567 teste karşılık dört kişiye daha koronavirüs teşhisi konuldu. Test sayısı, 87 bin 148’e vaka sayısı 183’e yükseldi. Kıbrıs‘tan aylardır yeni ölüm bildirilmedi.

Yoğun bakım ünitesinde koronavirüs tedavisi gören hastanın şu an için bulunmadığı KKTC‘deki 42 kişinin tedavisi sürerken 137 kişinin taburcu edildiği belirtildi. Ülkede, Kovid-19 hastalığı nedeniyle yaşamını yitiren kişi sayısı, dört.

Suriye’de Kovid-19

Suriye‘deki vakalar tırmanmaya devam ediyor. İki gün önce 63, dün 67, bugün ise 72 yeni koronavirüs vakasının tespit edildiği Suriye’de virüsten dolayı bir kişinin daha yaşamını yitirdiği görüldü.

Öte yandan salgına yakalanan 21 kişinin daha iyileştiği belirtilirken vaka sayısı, bin 327 kişiye çıktı. Hayatını kaybedenlerin sayısı, 53 olurken iyileşen kişi sayısı, 385. Suriye’deki aktif vaka sayısı 942.

Norveç‘te 28 yeni vaka…

Bugün 5 bin 160 teste karşılık 28 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Test sayısı 499 bin 866’ya, vaka sayısı da 9 bin 712 kişiye çıktı. Norveç‘ten 3 Ağustos’tan beri koronavirüs kaynaklı ölüm bildirilmedi. İskandinav ülkesinde 3 Ağustos’ta bir kişi daha yaşamını yitirdikten sonra salgın kaynaklı ölüm sayısı, 256 kişiye yükseldi.

Öte yandan bir kişi daha hastaneden taburcu edildi. Böylece hastanede tedavi gören Kovid-19’lu hasta sayısı, 15’e indi. Yoğun bakım ve solunum desteği gören hasta sayısında ise değişiklik yok.

Yeni koronavirüs hastalığından dolayı ikişer hasta, yoğun bakım ve solunum desteğinde bulunuyor.

En çok vaka Oslo’dan

Başkent Oslo’da bugün, dokuz kişiye daha pozitif tanı konuldu. Son 14 gün içindeki vaka sayısı 172 kişiye tırmandı. Oslo, toplam 3 bin 127 vakayla, ilk sırada. Bugün Sandnes’den dört, Barum’dan üç; Trondheim ve Lillestrøm’den iki; Asker, Drammen, Stavanger, Rælingen, Nittedal, Lier, Frogn, Voss, Nannestad, Hå ve Lyngdal’dan ise birer vaka bildirildi.

Bergen, vaka sayısında ikinci sırada yer aldı. Burada, son iki hafta içindeki vaka sayısı 22 olurken toplam vaka, 606.

Taşınmaz Haber