Kategoriler
Ekonomi Gündem

Asce Gyo halka arz ediliyor

Türkiye’nin önde gelen iş insanlarından Abdulkadir Konukoğlu tarafından 2010 yılında kurulan ASCE Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş (ASCE GYO) halka arz ediliyor.

Abdulkadir Konukoğlu ve ASCE GYO Hakkında Genel Bilgi

2010 yılında Türk iş dünyasının liderlerinden Abdulkadir Konukoğlu tarafından kurulan ASCE GYO, güçlü istihdam ve üretim gücü kapasitesi ile Türkiye’deki ekonomik büyümeye büyük katkılar sağlamaktadır.

ASCE GYO’nun Misyonu ve Vizyonu

Abdulkadir Konukoğlu’nun girişimci vizyonu doğrultusunda kurulan ASCE GYO, örnek projelere imza atmak ve sektörün öncüsü olmak vizyonunu taşıyor. Konukoğlu’nun ifade ettiği gibi, “Yaptığımız her işte daima BİN DÜŞÜNÜR, BİR YAPARIZ” anlayışı, ASCE GYO’nun başarısının temelini oluşturuyor.

ASCE GYO’nun Gayrimenkul Portföyü ve Yatırım Stratejisi

FASCE GYO’nun Güçlü Öz Varlıkları

ASCE GYO, geniş gayrimenkul portföyünün yanı sıra güçlü bir öz varlığa sahip olup, özkaynak toplamı 6,5 milyar TL’yi aşmaktadır.

Abdulkadir Konukoğlu’nun ASCE ile Konut Sektörüne Katkıları

Konukoğlu, ASCE ile sanayicilikteki titizliğini konut sektörüne de taşıdığını belirtmiştir. 2010 yılında kurulan ASCE, Gaziantep’ten başlayarak Ankara, İstanbul ve Sakarya’da arsa yatırımları değerlendirmek üzere çalışmalara başladı.

ASCE GYO Halka Arzının Detayları

Halka arz süreci, Abdulkadir Konukoğlu Holding ve ASCE GYO’nun ortak vizyonu ve stratejisi doğrultusunda gerçekleştirilmektedir.

Halka Arzın Gerçekleştirilme Süreci ve Ortağı

ASCE GYO’nun halka arzı, Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş tarafından gerçekleştiriliyor.

Halka Arzın Amacı ve Hedefleri

Bu halka arzın ana amacı, ASCE GYO’nun kurumsallaşma sürecini tamamlamak ve büyüme potansiyelini daha da arttırmaktır.

Halka Arzda Arz Edilecek Pay Miktarı ve Dağıtımı

Bu halka arzda, her biri 1 TL nominal değerde olan toplam 165 milyon pay arz edilecek ve halka açıklık oranı yüzde 25,04 olacak.

Halka Arz Gelirlerinin Kullanılması

ASCE GYO, halka arz gelirini şirket borçlarının ödenmesinde, gayrimenkul yatırımları ve arsa alımları finansmanı ile faaliyet giderlerinin karşılanmasında kullanmayı planlamaktadır.

Halka Arzın Tarihi ve Hisselerin İşlem Görmeye Başlama Tarihi

ASCE GYO Halka Arz Pay Fiyatı

ASCE GYO halka arz pay fiyatı 12,60 TL olarak belirlenmiştir.

Halka Arzda Konsorsiyum Üyeleri

Halka arzda konsorsiyum lideri olan Halk Yatırım Menkul Değerler dahil olmak üzere 37 konsorsiyum üyesi yer almaktadır.

ASCE GYO’nun Gelecek Hedefleri ve Taahhütleri

ASCE GYO, paylarının Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren bir yıl boyunca herhangi bedelli veya bedelsiz sermaye artırımı yapılmayacağını taahhüt etmiştir.