Kategoriler
Proje Haberleri

Asgari ücret belli oldu! Asgari ücret ne kadar oldu?

Uzun zamandır merakla beklenen 2022 yılında asgari ücret miktarı belli olmuştur. Yapılan açıklama ile asgari ücretin ne kadar olduğu belli olmuştur. Dün Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bugünü işaret etmişti. Bakan 16 Aralık 2021 tarihinde ücretin miktarının belli olacağını söylemişti. Nebati, asgari ücret zammı için ” İyi olacak, çok iyi olacak, olması gerektiğini söyledim. Bizde de çalışanlar var, biz daha üç ay önceden maaşlara zam yapmaya başladık. 2 bin 800 TL ile bir insan geçinebilir mi? Öyle şey olur mu, olmaz, vereceğiz. Ücretin olabilecek en doğru ücret olması için destek verenlerden biri de benim” demişti. Peki asgari ücret ne kadar oldu? Sorunun cevabı haberimizin devamında yer almaktadır.

Asgari ücreti Cumhur Başkanı açıkladı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 4’üncü toplantısı sona ermiştir. Daha önce yapılan toplantılarda üç konuda anlaşmaya varılmıştı. İşçi primlerinden 5 puanlık indirim, gelir vergisinin 1. diliminin yıllık brüt asgari ücrete eşitlenmesinde anlaşmaya varılmıştır. Ayrıca asgari ücret işveren desteğinin toplu sözleşmeleri iş yerlerinde yüzde 6, diğerlerinde ise yüzde 3 olarak belirlenmesi konusunda anlaşılmıştır. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 4’üncü toplantısının sona ermesinin ardından Cumhur Başkanı açıklama yaptı. Cumhur Başkanı yaptığı açıklamada ücretin ne kadar olduğunu da belirtmiştir.

Asgari ücret ne kadar oldu?

Yeni asgari ücretin ne kadar olduğunu Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştır. Açıklama Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 4’üncü ve son toplantısının ardından yapılmıştır. Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada asgari ücretin 4 bin 250 TL olduğunu bildirmiştir. Ve bu artışın hayırlı uğurlu olmasını söylemiştir. 2022 yılında asgari ücretten alınan gelir ve damga vergisi de kaldırılmıştır.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayınız…