Kategoriler
Emlak Haberleri

Bakan Murat Kurum talimat verdi: “Kiralar alınmayacak”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yeni bir karar çıkana kadar, 81 il valiliğine kiraların alınmaması talimatını gönderdi. Koronavirüs (covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un imzasını taşıyan genelge ekonomik anlamda vatandaşları desteklemek amacını taşıyor.

Belediyeler yeni kararlar gereği kira almayacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tüm Avrupa’yı etkisi altına alan salgın hastalık karşısında yeni çözümler getiriyor. Tüm dünya vatandaşlarının yaşadığı sıkıntılar karşısında tedbirleri elden bırakmayan hükümet, ekonomide yeni düzenlemeleri ardı ardına çıkardı.

Belediyeler ve belediyelere bağlı kuruluşlar tarafından içme ve kullanma suyuna kısıtlama getirilmeyeceği duyurulurken; hijyenin salgın hastalığı önleme açısından önemini bilen Bakanlık, vatandaşa destek olmaya devam ediyor. Yaşanan bu süreçte vatandaşın kendi önlemini alabilmesi salgın hastalığı yavaşlatacaktır. Bu nedenle sık sık hijyen kurallarına uyulması için Bakan Murat Kurum, su temini ve dağıtımda herhangi bir sorun yaşanmayacağını temin etti.

Korona virüsü (covid-19) Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan ettiği andan bu yana, Avrupa ülkeleri hastalığın yayılım hızını yavaşlatma tedbirleri alıyor. Türkiye’de Bakanlıkların destek verdiği bu süreç içerisinde vatandaşı koruma ve ekonomik anlamda destek olma kapsamında genelgeler yayımlanmaya başladı.

Çıkarılan genelge içeriği

“2886 sayılı Devlet İhale Kanunu, 5393 sayılı Belediye Kanunu, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ve diğer ilgili mevzuat çerçevesinde kiraya verilen taşınmazlar hakkında; Kamu kurumlarınca alınan ve alınacak tedbirler nedeniyle geçici olarak faaliyetleri durdurulan iş yerleri kullanılamayacağından, faaliyetlerin durdurulduğu süre boyunca kira bedeli tahakkuk ettirilmemesi, ayrıca bu süreler kadar sözleşme sürelerinin uzatılması, geçici olarak faaliyetleri durdurulan iş yerleri arasında olmamakla birlikte koronavirüs pandemisi sebebiyle ekonomik olarak olumsuz etkilenen iş yerlerinin kira sözleşmesinden kaynaklanan borçlarının ödenmesinde değişen koşullar göz önüne alınarak alacağın ertelenmesi hususunun ilgili idarelerce değerlendirilmesi hususları uygun görülmüştür.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi 18 Mart 2020 itibariyle karar aldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından 18 Mart 2020 tarihinde yeni bir duyuru yaptı. Buna göre Ankara Büyükşehir Belediyesi koronavirüs sürecinde yaşanan gelişmeleri gözeterek, ödeme güçlüğü çeken yurttaşlarına kira müjdesini vermişti. Kiracılarından ilk etapta 2 ay süreyle ödeme almama kararı mağdurların yüzünü güldürdü.