Kategoriler
Toki Haberleri

Bakan Murat Kurum’dan İklim Kanunu hatırlatması

Bakan Murat Kurum’dan Çorlu Millet Bahçesine ziyaret gerçekleştirildi. Burada basına yapmış olduğu açıklamada iklim değişikliği ile mücadeleyi öne aldıklarının altını çizen Kurum, meclis ile birlikte İklim Kanunu’nu ilk yarı yılda hazırlamayı umduklarını aktardı. Kanunun getirisi olarak yine şehirler üzerindeki etkilerin en aza indirgeneceği ve doğanın korunacağı bilgisi verildi.

Bakan Murat Kurum’dan önemli açıklamalar

Çorlu Millet Bahçesi’ne ziyarette bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, incelemelerin ardından basına açıklamada bulundu. Tekirdağ’a gelişinde bakanı Çorlu Havalimanı’nda karşılayan Vali Aziz Yıldırım’a eşlik eden isimler; AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan ve diğerleri oldu. Ziyaret sırasında yine Kurum’a eşlik eden ekip, basına açıklama sırasında da yanından ayrılmadılar. Çalışmaların devam ettiği bölgede ilgiyi fotoğraf sergisine gösteren Bakan Murat Kurum’dan, gazetecilere gelen açıklama, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın projelere imza attığı hatırlatmasıyla başladı. “Türkiye genelinde her ilde, şehir merkezlerinde, tamamen yürüme mesafesi sınırlarında yer alan bahçe projelerine gıptayla bakılmaya devam ediliyor” diyen Kurum; parkların ve bahçelerin inşası için ekiplerin yoğun çalıştıklarını söyledi.

Hedefte 280 Millet Bahçesi Projesi var

Bakan Murat Kurum’dan gelen açıklama çalışmaların 81 ili kapsadığı yönünde oldu. Hayata geçirilmesi beklenen toplam Millet Bahçesi sayısının 280 olduğunu söyleyen Kurum, şu ana kadar 34’ünün yapımını tamamladıklarını belirtti. Yaklaşık olarak 50 milyon metrekarelik alanın projelendirildiği ve 280 Millet Bahçesi Projesi’nin üzerine yoğunluk kazanıldığı dönem itibariyle 34’ü tamamlandı. Halkın kullanımına açılan bahçeler, ilerleyen süreçte etaplar halinde devam edecek. Millet Bahçelerinin bir önemi olduğunu anımsatan Kurum, iklim değişikliğiyle olan en keskin mücadelenin projelerden geçtiğini anlatıyor. Etkileri en aza indirmek, şehirde yatay ekolojik koridorlar oluşturmak ve şehrin nefes almasını sağlamak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geliştirilen Millet Bahçeleri Projelerinin esas amacıdır. Tekirdağ’ında şu an 5 proje gerçekleştiren bakanlık, yeni yeşil alanları 313 bin metrekareye sığdıracak.

16 bin metrekarelik alanda çalışmalar tamamlandı

Çorlu Millet Bahçesi’nin toplamda 30 bin metrekareye sahip olduğu ancak 16 bin metrekarede çalışmaların sürdürüldüğü yönünde konuşma yapan Kurum; bahçenin yanında yer alan askeri alanın taşınma sürecini bitirir bitirmez 30 bin metrekareye çıkacaklarını ifade etti. Çorlu merkezde herkesin yürüme mesafesinde konumlandırılan proje, tüm çabaların ardından tamamlanacak. Proje kapsamında kütüphane, millet kıraathanesi, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, botanik bahçeleri ve oyun alanlarına yer verilecektir. Çocuklar kadar yaşlılarında vakit geçirebileceği alanları projelendirmeye bakan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çorlu’da verilen sözü yerine getiriyor.

Kurum, daha önce ziyaret esnasında bahçeye dair sözler verdiklerini hatırlatarak, planlı çalışmanın sonucunda istikrarlarını koruyacaklarının altını çizdi. İklim değişikliği ile mücadele kapsamında açıklanan eylem planından çıkmayacaklarını kesinleştiren bakan, “İnşallah Meclisimiz ile İklim Kanunu’nu ilk yarı yılda hazırlayıp yine şehrimizdeki etkilerini en aza indirecek, çevremizi, doğamızı koruyacak adımları da atacağız. Misafirperverliği için tüm Tekirdağlı, Çorlulu kardeşlerime teşekkür ederim” diyerek sözlerini noktaladı.