Kategoriler
Emlak Haberleri

Bakanlıktan 70 bin TL’lik ev yapım desteği

Vatandaşların konut yapmak için arsası veya eski evlerinin bulunduğu bir alan varsa bakanlık yeni ev yapım desteği sağlamaktadır. Özel başvuru şartlarının sağlanması halinde ailelere 70.000 TL barınma yardımıyla evini yapacak olan ailelere destek vermektedir. Desteğin alınması için yalnızca konut alanı veya arsanın olması yeterli olmamaktadır. Ayrıca diğer gelir koşullarının sağlanması gerekmektedir. Bakanlık  bu desteğini ihtiyaç sahibi aileler için hazırlamıştır.

Aile Bakanlığı’ndan 70.000 TL Ev Yapım Desteği

Aile Bakanlığı yalnızca vatandaşların aylık ihtiyaçlarını değil hayatları boyunca ihtiyaç duydukları pek çok alanda destek sağlamaktadır. Bakanlığın yalnızca barınma alanında 3 ayrı desteği olurken bu destekleri 2022’de artmıştır. Yeni ödeme planının açıklanmasının ardından barınma alanında sunulan ev yapım desteği de belli olmuştur. Bu durumda, Aile Bakanlığı’ndan ev yapımı için destek almak isteyen vatandaşların ne yapmaları gerektiği merak konusudur. Bakanlık hangi koşulların sağlanması istiyor, başvurular nereye yapılıyor soruların cevapları ayrıntılarıyla verilmiştir.

Öncelikle ev yapım desteği vatandaşların daha iyi şartlarda hayatlarına devam etmeleri için sağlanmaktadır. Bu kapsamda oturulmayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız konutlarda yaşayan aileler bu destek ödemelerinden faydalanmaktadır. 70.000 TL’lik destek betonarme ev desteği olarak sağlanır. Destekten yararlanmak için ise 3 temel koşul bulunmaktadır.

3 Temel Koşulu Var

1. Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az 2022 için 1.417 TL olması gerekmektedir.
2. Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel durumlardan herhangi birine  haiz olunması istenmektedir.
3. Bakanlık ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna sahip olunması gerektiğini bildirmiştir.

Destek Başvuru İşlemleri

İlan edilen 3 temel şartın sağlanması halinde ise vatandaşlar destek başvurularını yapabileceklerdir. Destek başvuru ödemeleri için Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü birimlerine başvuru yapılabilir. Bunun haricinde vatandaşlar kendi yaşadıkları bölgeye göre kaymakamlık binasına gidebilirler. Burada da Aile Bakanlığı birimi olan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları bulunmaktadır. Özetle SYDV olarak bilinen bu birimlerden başvurular yapılabilir. Başvuru ardından inceleme süreci başlayacaktır. Ayrıca inceleme ardından 70.000 TL alınabilecektir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…