Kategoriler
Ekonomi

Bitcoin 30.100 Dolardan alıcı buluyor

Bitcoin, uzun bir süredir dar bir bant aralığında seyrediyordu ancak sonunda beklenen oldu ve yatırımcılarına kazanç sağladı. Alper Samet Yorak, Bitay Araştırma Departmanı Analisti, günün gelişmelerini değerlendirdi. Bitcoin’in 30.000$ psikolojik engelini aşarak 30.100$ seviyesine yükseldiğini söyledi. Ethereum da Shangay güncellemesi öncesinde 1.920$ seviyelerinde konumlanıyor.

Kripto para piyasası haftaya yükselişle başladı

Kripto para piyasası yeni haftaya oldukça pozitif başladı. Bitcoin, bir süredir 28.000$ bölgesinde akümüle olmuştu ve dar bir bant aralığında seyretmekteydi. Ancak, yatırımcıların seri alımlarıyla birlikte Bitcoin 30.000$ bölgesine doğru primlendi. ABD piyasalarının açılması sonrasında hızla yükselen Bitcoin, 29.000$ ve sabah saatlerinde de 30.000$ seviyelerini aşarak yatırımcıların güne kazançla başlamasını sağladı. Şu sıralar 30.100$’dan alıcı bulan Bitcoin’in yükselişi dikkat çekiyor. Ethereum ise Shangay güncellemesi öncesinde 1.920$ seviyelerinde konumlanıyor.

Bitcoin’in 2022 yılının haziran ayından bu yana ilk kez 30.000$ seviyesini aşması ve yükselişinin %70’e kadar çıkması, piyasadaki yeni kaynak girişlerini artırdı. Kripto para piyasası, Bitcoin’in 30.000$ seviyesini aşmasıyla 1 trilyon 290 milyar dolara yükselerek 2023 yılının rekorunu kırdı. Ancak altcoinlerde fazla bir hareket gözlenmiyor. Bitcoin’in yükselişi, dominasyonunda da kayda değer bir yükseliş yaşattı. Altcoinler üzerinde baskı oluşturmaya devam eden Bitcoin, Bitcoin paritelerinde ciddi düşüşlere neden oldu.

Makro veri akışı kuvvetli olacak olan haftanın geri kalanında, özellikle Çarşamba gününden itibaren ABD tarafından açıklanacak enflasyon ve FED tutanakları piyasanın odak noktası olacak. Ethereum özelinde ise Shangay güncellemesi sonrasındaki olası fiyat hareketleri piyasanın merak ettiği ve odaklandığı önemli bir başlık olarak yerini alıyor.

Bitcoin teknik analizi

Bitcoin’in teknik analizine göre, kanalın üst bandına kadar yükselişi devam edebilir. Olası bir geri çekilme durumunda ise kanalın orta bandı önemli bir destek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor ve Bitcoin’in bu seviyeye tutunması önem arz ediyor. Eğer tutunamazsa 28.770$ ardından da 28.285$ seviyelerine kadar bir geri çekilme olabilir.

Ethereum teknik analizi

Ethereum’un teknik analizine bakıldığında ise olası yukarı yönlü hareketliliğin devamında en son 5 Nisan’da test ettiği 1.942$ seviyesini tekrar test etmesi beklenmektedir. Ancak, aşağı yönlü hareketlilikte kanalın üst bandı olan 1.850$ seviyesi önemli bir destek seviyesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca Ethereum’un bu seviyeye tutunması beklenmektedir. Tutunamaması halinde ise 1.826$ ardından da kanalın orta bandı olan 1.770$ seviyelerine kadar bir geri çekilme görülebilir.

Diğer Ekonomi Haberleri haberleri için tıklayınız…