Kategoriler
Ekonomi

Bitcoin Ethereum son durum! 20 Nisan 2023

Bitcoin ve Ethereum, son dönemlerde en çok konuşulan ve takip edilen kripto para birimleri arasında yer alıyor. Ancak, son günlerde yaşanan ani düşüşler, yatırımcıları tedirgin etti. Bitcoin 28.800$’a, Ethereum ise 1960$’ın üzerine konumlandı. Bu düşüşlerin sebepleri neler olabilir? Kripto para piyasasının geleceği ne yönde ilerleyecek? Bitcoin Ethereum son durum nedir? Bu soruların cevapları yazımızda yer alacak.

Bitcoin Ethereum son durum

Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimleri, son dönemlerde yatırımcılar arasında oldukça popüler hale geldi. Ancak, son günlerde bu para birimlerinde yaşanan ani düşüşler, yatırımcıları endişelendirdi. Peki, bu düşüşlerin nedenleri neler olabilir?

Öncelikle, herhangi bir açıklamanın olmadığı bir günde gerçekleşen bu sert düşüşlerin vadeli piyasalarda biriken long (uzun pozisyon) işlemleri tasfiye etmek amacıyla balinalar tarafından gerçekleştirildiği düşünülüyor. Bu durum, yatırımcıların tedirgin olmasına neden oldu.

Ayrıca, bankalar ve teknoloji sektörleri öncülüğünde ilk çeyrek bilançolarının açıklanmaya başladığı bu hafta içerisinde kripto para piyasasının en çok beklediği şirket olan Tesla dün gelir raporunu açıkladı. Rapora göre Tesla, var olan Bitcoin’lerini satmadı ve yeni Bitcoin alımı da yapmadı.

FED tarafından açıklanan BEJ kitapta ise özellikle son banka krizinin ardından “büyük bankalar kredi verme koşullarını ve standardını sıkılaştırdı” ifadesi öne çıktı. Bu da kripto para piyasasındaki yatırımcıları tedirgin etti.

Tesla’nın gelir raporu

Kripto para piyasasının en çok beklediği şirketlerden biri olan Tesla, dün gelir raporunu açıkladı. Rapora göre, Tesla var olan Bitcoin’lerini satmadı ve yeni Bitcoin alımı da yapmadı. Bu durum, kripto para piyasasındaki yatırımcıları tedirgin etti.

Philadelphia imalat endeksi

Bugün haftanın en önemli makro gelişmesi olan Philadelphia imalat endeksi açıklanacak. Üretim sanayisinin öne çıktığı eyalet olan Philadelphia’daki endüstriyel üretimi ölçen endeks, ABD’de önemli öncü göstergelerden biri olarak kabul ediliyor. Veri, ABD reel sektörünün üretim performansını ölçmek ve 2023’ün son çeyreğinde gerçekleşmesi düşünülen resesyon hakkında da ip uçları verebilir. Genel olarak sakin bir hafta geçiren ABD piyasalarının da hareketlenmesine neden olabilir.

Dün kripto para piyasalarında yaşanan %3 ila %4’lük ani düşüşe karşın bazı altcoinler pozitif ayrışarak öne çıktı. Özellikle Voyager, Bittorrent, Winklink, Cartesi ve Firo dünü güçlü yükselişlerle kapatarak yatırımcılarını sevindirdi.

Bitcoin Teknik Analiz

Bitcoin, dün yüzde 5 civarında sert geri çekilerek 28.500$ seviyelerini test etse de toparlanmalarla birlikte bu sabah saatlerinde 29.000$ seviyelerinin üzerinde hareketlilik gösteriyor.

Her ne kadar yaşanan düşüşle birlikte korku yaratsa da yükselen kanalın içerisinde hareketliliğine devam ederek pozitif görünümünü bozmuş değil. Gün itibariyle toparlanmaların devam etmesi halinde 29.350$ seviyesinin kırılması ve üzerinde kalıcılık sağlaması önemli olacaktır. Ardından hareketli ortalama seviyesi 29.880$ ve kanalın orta bandı olan 30.100$ seviyeleri test edilebilir.

Olası aşağı yönlü bir harekette ise kanalın alt bandı olan 28.770$ seviyesi önemli bir destek seviyesi olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyenin kırılmasıyla tekrar 28.520$ seviyesi ardından da 28.280$ seviyelerinin destek olarak çalışması beklenebilir.

Ethereum Teknik Analiz

Ethereum, dün Bitcoin’deki yüzde 8’lik geri çekilmeden daha sert bir düşüşle 1923$ seviyelerini test etti. Toparlanmaların ardından bu sabah saatlerinde 1960$ seviyelerinde hareketlilik gösteriyor.

Bitcoin gibi minör yükselen trendi test eden Ethereum, trendin üzerindeki hareketliliğine devam ederek pozitif görünümünü desteklemeye devam ediyor. Toparlanmaların devam etmesi halinde ilk direnç seviyesi olarak 1985$ ardından da 2000$ seviyelerinin çalışması beklenebilir. Bu seviyelerin kırılması halinde 2050$ oldukça önemli bir direnç seviyesi olarak karşımıza çıkıyor.

Olası aşağı yönlü bir harekette ise hem fibonacci seviyesi hem de minör yükselen trend seviyesi olan 1950$ seviyesi oldukça kritik bir destek olarak karşımıza çıkıyor. Bu seviyenin kırılması halinde tekrar 1923$ seviyeleri test edilebilir ardından da 1900$ seviyesi bir sonraki destek seviyesi olabilir.

Kısaca dün Bitcoin ve Ethereum’daki sert düşüşler piyasalarda kısa süreli bir korkuya neden olsa da, toparlanmalarla birlikte lider kripto para birimi ve altcoin, sabah saatlerinde fiyatlarını korumaya devam ediyor. Bu sert düşüşlerin vadeli piyasalarda biriken uzun pozisyon işlemleri tasfiye etmek amacıyla balinalar tarafından gerçekleştirildiği düşünülüyor. Ancak, ABD’de açıklanacak olan Philadelphia imalat endeksi gibi makro verilerin piyasaları etkilemesi bekleniyor.

Bitcoin’in teknik analizine baktığımızda, yükselen kanal içerisinde hareket ettiği ve toparlanmalarla birlikte pozitif görünümünü koruduğu görülüyor. Ethereum da, minör yükselen trendini test ederek pozitif görünümünü desteklemeye devam ediyor. Ancak, fiyatların önümüzdeki günlerde nasıl bir seyir izleyeceği, piyasaların genel durumu ve açıklanacak verilerle birlikte şekillenecek.

Diğer Ekonomi Haberleri haberleri için tıklayınız…